Notícies

 • Fotografia de Jordi Bosch, Sergi Valles, Joan Pujadó i Núria Mestres Neix COM NOU, espai per a la recuperació i reutilització de producte 24 de març de 2023

  Aquest dijous s’ha presentat el que serà el nou espai de gestió i reutilització de productes “Com Nou”, el centre que permetrà tractar i recuperar materials en bon estat que es recullen a les deixalleries fixes i mòbils que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf. L’objectiu és  donar-los una segona vida i evitar que esdevinguin un residu amb un clar missatge: un objecte reutilitzat, reparat o de segona mà equival a un residu no generat.

 • Imatge S’amplia el servei de deixalleria mòbil a 11 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf 20 de març de 2023

  Aquest dissabte, Jordi  Bosch, vicepresident de l’àrea de Residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha presentat el nou vehicle de la deixalleria mòbil que permet ampliar el servei a 11 municipis més del territori.

 • Imatge L’atur es conté durant el febrer a l’Alt Penedès i el Garraf 10 de març de 2023

  El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf del darrer mes de febrer,  en què es mantenen les xifres d’atur, i només al Garraf la contractació ha registrat un petit repunt.

 • Olèrdola pràctica el reciclatge Olèrdola practica el reciclatge 8 de març de 2023

  L’Ajuntament d’Olèrdola es suma a la campanya “Practica el reciclatge” de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva de residus.

 • Autoritats assistents inauguració Inauguració de les obres d’ampliació i millora de l’estació depuradora de Vilafranca del Penedès 6 de març de 2023

  L’actuació ha suposat una inversió gairebé d’11 milions d’euros, finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua, gràcies a un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf. L’ampliació de la depuradora, que ofereix servei a 13 municipis del territori, duplica la seva capacitat de tractament, ofereix un tractament de més qualitat de l’aigua residual amb la reducció de nutrients i augmenta la seva eficiència energètica, gràcies a la instal·lació d'un sistema de cogeneració i de nous equips de depuració d’alta eficiència.

 • Imatge Puigdàlber té «raons de pes» per canviar els hàbits a l’hora d’anar a comprar 3 de març de 2023

  Els comerços adherits fomentaran l’ús d’envasos reutilitzables i en alguns establiments,  s’implantarà la venda a granel amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i canviar els hàbits de consum per a generar menys residus.

 • Imatge Compra a granel i porta el teu envàs, nova campanya del Servei d’Educació Ambiental 27 de febrer de 2023

  Els comerços adherits a la campanya fomentaran l’ús d’envasos reutilitzables i en alguns establiments, també s’implantarà la venda a granel amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i canviar els hàbits de consum per a generar menys residus.

 • Imatge Visita guiada a les noves instal·lacions de la depuradora de Vilafranca 23 de febrer de 2023

  El dissabte 4 de març s’ha organitzat una visita guiada a les noves instal·lacions de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Vilafranca del Penedès, després de les obres d’ampliació i millora que s’hi han dut a terme en els darrers dos anys.

 • Imatge Augment de la contractació a l’Alt Penedès i el Garraf 7 de febrer de 2023

  El primer mes del 2023 deixa un creixement de la contractació a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf amb un petit repunt de l’atur, segons es desprèn del darrer informe del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

 • visita nova premsa Nova premsa d’envasos a la Planta de Selecció 1 de febrer de 2023

  S’incorpora una nova premsa d’alta producció a la planta de selecció d’envasos que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf, per millorar i potenciar la recuperació i reciclatge dels residus gràcies a la major capacitat en el premsat de tot tipus d’envasos com ara plàstics o cartró.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 10:08
Darrera actualització: 25.05.2022 | 10:08