Febrer positiu respecte a les xifres d'atur i contractació

Dimarts, 12 de març de 2024 a les 09:00

La desocupació cau set dècimes a l’Alt Penedès i al Garraf es redueix l’atur un  2% mentre augmenta la contractació el 16%

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el darrer informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponent al mes de febrer, amb resultats força positius al Garraf pel que fa a la caiguda de l’atur i a la creació de llocs de feina.

A l’Alt Penedès l’atur es va reduir en set dècimes, situant la taxa en el 9%, mig punt menys que el mes anterior i una xifra total d’aturats de 4.929 persones. Aquesta lleu recuperació s’ha registrat en totes les franges d’edat, a excepció dels menors de 25 anys, i en tots els sectors menys a la construcció, que es va incrementar en quasi set dècimes.

Pel que fa a la creació de llocs de feina es van formalitzar 2.396 nous contractes al febrer, un 9% menys que al gener, dels que més del 60% es van donar al sector serveis i quasi un 31% a la indústria. Lluny del bon inici d’any en aquest apartat, en xifres absolutes la comarca se situa en un escenari molt semblant al de febrer de 2023.

Al Garraf la baixada de l’atur es va accentuar fins al 2,14%, amb un total de 164 persones desocupades menys, que deixen la xifra total d’aturats en 7.500 i la taxa d’atur just per sota del 10%, amb efecte en totes les franges d’edat. Als sectors que més van notar aquesta reducció van ser l’agricultura (7%) i el sector serveis.

La contractació va incrementar-se el mes passat un 16,5%, fins a les 2.044 noves formalitzacions, de les que quasi el 84,8% es van registrar al sector serveis.

Podeu consultar l’informe complet a la secció del banc de dades socioeconòmiques a la web https://www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 08.04.2024 | 10:44