SERVEI D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

 


Cal concertar cita prèvia:

De dilluns a divendres 9 a 14 h, al telèfon 93 810 06 98 Opció 7 o al correu electrònic educacioambiental@mancomunitat.cat


El Servei d’Educació Ambiental és la eina que la Mancomunitat posa a disposició de la comunitat i dels municipis mancomunats per tal de promoure l’educació ambiental com a eina transformadora de la societat, fomentant una major conscienciació i participació, la coresponsabilització en la solució de les diferents problemàtiques ambientals i la millora de les pràctiques ambientals tant de la ciutadania com dels diferents ens implicats. En aquesta línia, el Servei d’Educació Ambiental exerceix com a oficina tècnica dins de la Mancomunitat i centra els seu serveis en dos eixos troncals:

 • - Realitzar accions, fonamentalment de comunicació i educació ambiental, que promoguin el respecte pel medi ambient, el civisme i la sostenibilitat en tots aquells àmbits que són competència de la Mancomunitat: gestió de residus, tractament d’aigües, tinença responsable d’animals domèstics, etc.
 • - Donar suport tècnic a ajuntaments i entitats, especialment en el camp de la gestió de residus: revisió dels sistemes de recollida, sol·licitud de subvencions, ambientalització d’espais i esdeveniments, etc.

En aquesta línia, els serveis que ofereix es presenten en dos blocs diferenciats, en funció del destinatari final:

 • - Activitats per a centres educatius que treballen diferents problemàtiques ambientals: gestió i prevenció de residus, estalvi d’aigua i energia, energia, tinença responsable d’animals, etc.
 • - Serveis per a municipis i entitats, que inclouen tant la realització d’accions de comunicació i educació ambiental com altres serveis d’assessorament més tècnic.

El Servei d’Educació Ambiental queda a disposició del usuaris per tal d’avançar de manera conjunta en l’assoliment d’aquests objectius ambientals.

Notícies
 • Got blau reutilitzable i ampolla de vidre Cubelles també diu "Adeu als plàstics" 28.04.2022

  Cubelles és la propera parada de la campanya «Adeu plàstics» de la Mancomunitat Penedès-Garraf per prevenir els residus i donar alternatives al plàstic d’un sol ús.

 • Contenidors amb cistelles de basquet Pacs del Penedès practica el reciclatge 30.03.2022

  L’Ajuntament de Pacs del Penedès es suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar l’índex de recollida selectiva de residus al municipi que és del 53%

 • assistents reunió presentació tecnologia porta a porta El director de l’Agència de Residus de Catalunya visita la Mancomunitat Penedès-Garraf. 23.03.2022

  El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, s’ha reunit aquest dimecres amb el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, i els alcaldes d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit, en motiu de la presentació del nou model de recollida porta a porta i les noves polítiques en la gestió dels residus i de foment del reciclatge al territori.

Més notícies
Normativa i documentació
 • CONVENI 19-2019-CONV

  Conveni de col·laboració per a les sessions d’informació i coneixement de l’entorn productiu “Projectes Singulars 2018” del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (soc), entre la Mancomunitat Penedès-Grraf i l’empresa Mecabit Fet Recursos, SL.

Més documentació
Agenda
Plans i campanyes
 • Som gent de profit Som Gent de Profit 26.07.2021

  Campanya contra el malbaratament alimentari a la Mancomunitat Penedès-Garraf per als ajuntaments membres amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

 • practica el reciclatge Practica el Reciclatge 26.07.2021

  Campanya per a la millora de la recollida selectiva de residus a la Mancomunitat Penedès-Garraf per als ajuntaments membres amb el suport d'Ecoembes i Ecovidrio.

 • Adeu Plàstics Adeu Plástics 26.07.2021

  Campanya per reduir els plàstics d’un sol ús a la Mancomunitat Penedès-Garraf per ajuntaments membres, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

 • CAMPANYA DONA VIDA A L'ORGÀNICA Dona vida a l'Orgànica 24.02.2021

  Campanya per fomentar una millor separació i recuperació de la fracció orgànica dels residus municipals per ajuntaments membres.

 • Calendari de l'hort 2020 Calendari de l'hort 2020 17.12.2019

  Us presentem el calendari de l'any 2020 elaborat pel Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, que recopila els consells per tenir un hort ecològic i amb productes de temporada.

 • Campanyes del Servei d’Educació Ambiental per als municipis Campanyes del Servei d’Educació Ambiental per als municipis 27.03.2019

  El Servei d'Educació Ambiental presenta les campanyes educatives que realitza als municipis del Penedès i el Garraf.

Més campanyes