SERVEI DE GESTIÓ FORESTAL I ENERGIA


Cal concertar cita prèvia per a l'atenció presencial:
De dilluns a divendres 9 a 14 h, al telèfon 93 810 06 98 Opció 8 o als correus electrònics:
forestal@mancomunitat.cat
energia@mancomunitat.cat


La Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa accions per promoure la generació distribuïda i l’aprofitament dels recursos propis del territori (sol, bosc, aigua, vent) per a fer efectiva la transició energètica i avançar cap a un nou model energètic renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia. Així, promou mesures que afavoreixin l’estalvi i l’eficiència energètica (EEE) i les energies renovables (EERR) a la Mancomunitat i les seves instal·lacions. 

Donat que gairebé un 50% del territori de l’àmbit territorial és superfície forestal i, per tant un recurs endogen a posar en valor, s'estudïen propostes que permetin establir mecanismes i sistemes de cooperació entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i els ens locals, per a poder treballar a les masses boscoses del territori de la forma més eficient possible, tot fomentant la prevenció d’incendis a partir de la gestió forestal i la promoció de la biomassa com una energia renovable.

Notícies
 • Assemblea MPG al consell comarcal alt penedès La Mancomunitat instal·larà energia fotovoltaica a la planta de selecció de residus 25.01.2023

  La seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir aquest dilluns la primera assemblea del 2023 de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va intervenir en l’assemblea per donar la benvinguda a tots els assistents.

 • presentació sombosc mancomunitat La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta el projecte SomBosc 26.09.2022

  L’objectiu és impulsar la bioeconomia donant a conèixer les oportunitats que ofereix la gestió del bosc al Penedès-Garraf.

 • Bosc Cicle de Jornades de Bioeconomia al Penedès-Garraf 12.09.2022

  Després d’un estiu en que els incendis forestals han posat en valor la importància de gestionar el bosc per evitar-los, us convidem a assistir al Cicle de Jornades de Bioeconomia al Penedès-Garraf, en que es presentaran experiències que posen de relleu com la gestió del bosc és també una oportunitat de transformació econòmica i ambiental per al nostre territori, tot aprofitant uns recursos que tenim al nostre abast.

Més notícies
Normativa i documentació
 • CONVENI CONV-16-2020

  Conveni entre la Federació de les ADF del Penedès-Garraf i la Mancomunitat Penedès-Garraf, per al desenvolupament de tasques de prevenció d'incendis.

 • CONVENI CONV-13-2020

  Conveni de col·laboració entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, i els Ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, Canyelles, Castellet i la Gornal, Cubelles, Gelida, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Cugat de Sesgarrigues, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos, Sitges, Subirats i Vilanova i la Geltrú, i l’Associació de Propietaris Forestals del Massís del Garraf per a la prevenció d’incendis forestals mitjançant el foment de la gestió forestal estratègica.

  Codi del Registre de Convenis: 2021/11/0225.

 • CONVENI CONV-12-2020

  Conveni per a la prevenció d'incendis forestals a la Serralada Pre-litoral de l'Alt Penedès.

 • CONVENI 13-2019-CONV

  Conveni de col·laboració entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Federació de les ADF del Penedès-Garraf, per al desenvolupament d’un sistema de prevenció d’incendis i de regulació d'una subvenció.

Més documentació