Es presenta el projecte de millores del Pantà de Foix en el Ple de la Mancomunitat

Divendres, 7 de juliol de 2017 a les 00:00

Aquest dijous 6 de juliol va tenir lloc el ple ordinari de la Mancomunitat Penedès Garraf a Canyelles. Els Alcaldes i regidors assistents van mostrar la seva solidaritat amb el municipi de Gavà i el rebuig davant els fets ocorreguts aquella mateixa tarda.

El president del Consorci del Parc del Foix i alcalde de Castellet i la Gornal, Miguel Delgado, va presentar i donar compte a la resta d’alcaldes i regidors dels municipis de la Mancomunitat, sobre el projecte de millores del Pantà de Foix elaborat recentment per la Diputació de Barcelona.

Miguel Delgado va exposar la complexitat de la gestió d’aquest espai, ara protegit i de titularitat pública, però creat l’any 1928 per una comunitat de regants. Així mateix va explicar que actualment no es pot fer un ús recreatiu del pantà ja que les aigües tenen una baixa qualitat ecològica i desprenen pudors. L’abundància de fòsfor provoca gran quantitat d’algues que alhora provoquen falta d’oxigen en les capes inferiors i, per tant, problemes de potabilitat. La poca fondària del pantà, el fet d’estar mig ple de sediments i l’avaria de les comportes inferiors, no ajuden. La situació d’abandonament que es vol revertir amb el projecte de restauració permetria convertir l’espai en una font de recursos per al territori. La presentació va comptar amb Ramon Riera, assessor tècnic d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i alcalde de Torrelavit i Pau Mundó, director del Parc Natural del Foix.

Respecte als punts de l’ordre del dia destacar l’aprovació inicial del projecte d’obres per a la reforma del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD). Les obres estan previstes en dues fases i permetrà remodelar els patis per separar totalment les gàbies dels gats de les dels gossos i fer canvis a la zona d’atenció al públic i de treball intern del centre.

En el mateix ple es va ratificar el decret que aprova l’adhesió de la Mancomunitat al Pla supramunicipal de drogues de l’Alt Penedès així com el decret que aprova el conveni entre la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat i la Federació d’ADF Penedès Garraf que fa possible la implantació del sistema de videovigilància de les masses forestals.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:30