El CAAD Penedès fa una crida a l’acollida i l’adopció pel fred

Dimarts, 23 de gener de 2024 a les 00:00

El centre busca famílies d’adopció i cases d’acollida per aquells animals més vulnerables que viuen a les seves instal·lacions i demana donacions de mantes i roba d’abric vella per pal·liar els efectes del fred.

Coincidint amb unes setmanes en què l’hivern està molt present als termòmetres, el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf llença una crida a l’adopció o l’acollida d’aquells animals més vulnerables. L’elevada ocupació d’animals al centre i la continua entrada d’animals perduts, fan més important que mai aquesta crida.

Sigui per edat avançada, perquè es troben convalescents o travessant una malaltia,  tenen una difícil adaptació o es tracta de cadells orfes sense les temperatura que ofereix la seva mare, són molts els animals que necessiten trobar el caliu d’una llar i gaudir d’unes millors condicions de vida, en un entorn més agradable i confortable  especialment en èpoques de fred.

L’adopció ofereix a l’animal la possibilitat de millorar la seva qualitat, donant companyia i afecte a qui l’ha adoptat.  Però mentre duren les baixes temperatures, l’acollida temporal també és una bona opció que els dona l’oportunitat de recuperar la socialització i la convivència amb persones en l’entorn confortable que només una llar pot oferir. La durada mínima de l’acollida és d'un mes per garantir una adaptació adequada de l'animal, amb l'opció d'estendre-la. Durant tot aquest temps el CAAD ofereix assessorament per facilitar l'adaptació a l'entorn dels animals i proporciona l'atenció necessària.

Recollida de mantes i roba d’abric

A més d’aquest nou impuls per incentivar l’adopció i l’acollida, el CAAD també demana la col·laboració i solidaritat ciutadana en la recollida de mantes, tovalloles i edredons vells, materials que ja no fan servei a les llars, però que resulten molt útils per millorar el confort dels animals acollits, sobre tot quan cau la nit.

La petició de roba s’estén també als diaris, indispensables per a tasques de neteja i aïllament tèrmic, especialment per a les colònies felines. El centre destaca la importància de diaris de paper per la seva major capacitat d'absorció, en lloc de revistes o d’altres de paper setinat.

Totes les aportacions es poden fer arribar a les instal·lacions del CAAD, que es troben a Vilafranca, al camí de la Pedrera, sense número, al costat de la deixalleria. L'horari de recollida és de 10 a 14 h, de dilluns a diumenge.

Per a més informació es pot contactar amb el CAAD enviant un correu electrònic a caad@mancomunitat.cat, trucant al 93 810 06 98 (opció 2) o emplenant directament els formularis d’acollida o adopció que trobaran al web caad.mancomunitat.cat

El CAAD Penedès expressa el seu agraïment a totes les persones, empreses, associacions animalistes i d’altres iniciatives, que regularment fan donacions solidàries, una contribució i suport essencials per garantir el benestar i protecció dels animals viuen al centre fins que tinguin una nova oportunitat.

Darrera actualització: 23.01.2024 | 07:14