Es presenta la guia d’activitats d’educació ambiental per al curs 2022-2023

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 00:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf presenta la nova edició de la Guia d’Activitats d’Educació Ambiental per a centres educatius, que podran sol·licitar les activitats per al curs 2022-2023 a partir del 20 de juny i fins al 30 de setembre.

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, sumant-se a l’estratègia de la Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, ha transformat la guia adequant les activitats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les nacions unides, i que contemplen des d’activitats a les aules, xerrades, cessions de materials o exposicions i visites comentades a les deixalleries municipals.

Per facilitar la gestió de peticions als centres, les activitats s’ordenen segons la problemàtica ambiental que es vulgui treballar, i que giren al voltant dels residus, l’emergència climàtica, la gestió de l’aigua, la biodiversitat i l’energia i la gestió forestal.

En relació a l’edició del curs passat, en què es va incorporar el nou àmbit educatiu de la gestió forestal sostenible, en el curs 2022-2023 s’amplia l’oferta amb una nova activitat,  «Biomassa pel clima» adreçada a l’alumnat de 3er i 4t d’ESO.

La guia s’ha consolidat com una eina de la Mancomunitat per promoure l’educació ambiental en un sentit ampli, complementant les campanyes que realitza el propi Servei d’Educació Ambiental en col·laboració amb els ajuntaments del territori. En aquest curs escolar, s’han realitzat 680 activitats presencials en 85 centres educatius de 31 municipis de l’àmbit de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Així mateix, s’han cedit materials per realitzar 52 activitats a càrrec dels propi professorat, que també inclou la cessió d’exposicions de temàtica ambiental.

La guia es pot consultar a l'apartat del web d'educació ambiental, des d’on també es gestionen les peticions i sol·licituds per a la realització d’activitats.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 13:31