Jornada de portes obertes al CAAD Penedès

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 09:00

El passat dissabte 28 de maig el Centre d’Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf va acollir la primera jornada de portes obertes adreçada a les persones voluntàries i sòcies de Voluntacaad, una entitat que promou activitats pel benestar dels animals del centre. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa va ser donar a conèixer les instal·lacions del CAAD i poder veure de prop, l’activitat quotidiana dels animals al centre i conèixer la tasca que desenvolupa el personal cuidador. Arran de la crisi sanitària i de canvis organitzatius, les persones de Voluntacaad realitzen les seves activitats fora de les instal·lacions del centre, i amb aquesta jornada se'ls hi ha donat l'oportunitat de viure des de dins, el dia a dia del CAAD i dels animals que hi té acollits.

La visita va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la Mancomunitat, Abigail Garrido, qui va acompanyar els voluntaris i el personal del centre al llarg de la jornada, tot destacant algunes de les millores. Segons Garrido “la tasca dels voluntaris és molt important per al bon funcionament del centre però hem de combinar la seva activitat amb el benestar dels animals”. Així, una de les millores presentades és el nou pati de socialització, un espai que permetrà als voluntaris poden realitzar activitats amb els gossos sense que estiguin lligats, el que contribueix a fomentar la bona convivència entre les persones i els gossos i ajudar a la seva socialització, i per tant millorant la seva capacitat d’adaptació a la nova llar.  

En els darrers anys, des del centre s’han aplicat diverses mesures que han incidit tant en la millora del clima laboral com en l’ambiental, ja que han servit per reduir l’estrès dels animals residents i augmentar el seu benestar, millorar la seva adaptabilitat i fomentant una reducció dels riscos laborals.

Les instal·lacions del Centre d’Acollida d'Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf es troben al camí de la Pedrera, s/n, als afores de Vilafranca del Penedès. Per a més informació es pot consultar el seu web, caad.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 09:20

Imatges