Com adoptar un gos o un gat

Per adoptar un animal del CAAD, recomanem consultar el cercador els animals disponibles per a ser adoptats i emplenar el qüestionari preadopció d'aquest web. Si no és té clar quin animal escollir, el personal del centre us aconsellarà, segons la situació personal, aquells animals que més s'adaptaran a cada circumstància.

La reserva formal dels animals només es realitzarà després de visitar-lo a les instal·lacions del centre. En cas que ja es disposi d’un altre animal, primer es farà una prova de compatibilitat de caràcter conduïda pel personal del CAAD Penedès.

Els animals lliurats en adopció pel CAAD estan identificats amb microxip, vacunats, desparasitats i passen periòdicament revisions veterinàries. Si són majors de 6 mesos també esterilitzats. Abans de l'entrega es realitza un test sanguini per detectar leishmaniosi (en el cas dels gossos) o leucèmia i immunodeficiència felina (en el cas dels gats). L’animal s’entrega en el moment que passa la revisió veterinària i es comprova la compatibilitat adoptant-animal.

A partir de que s’adopta l’animal, es disposa d'un període de prova de 7 dies. Aquest període dona l'oportunitat de comprovar l'adaptació de l'animal a la seva nova llar i permet assegurar-se que es disposa del temps necessari per a tenir-ne cura.

Els interessats en l'adopció de gossos que pertanyen a races considerades potencialment perilloses o dels seus creuaments han de presentar la corresponent llicència municipal que els acredita capacitats per la seva tinença.

Quin cost té:

El preu de l'adopció són 80 € per gos i 50 € per gat.

Qui pot sol·licitar-ho:

Per poder adoptar s'ha de ser major d'edat. En el cas de persones majors de 70 anys la documentació de l'animal ha d'anar a nom d'un familiar que no arribi a aquesta edat.

Cal aportar:

Canals de tramitació:

  • Presencial

Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD Penedès)

Camí de la Pedrera, s/n - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona (Catalunya)
Telèfon:93 810 06 98 Opció 2
Telèfon:Només WhatsApp 675643755
Adreça electrònica: caad@mancomunitat.cat
Horari:  
HORARI D'ATENCIÓ TELEFÒNICA
de dilluns a dissabte de 09:30 a 14:00 h.
Cal demanar CITA PRÈVIA per a les visites presencials, que poden ser en horari de matí o de tarda.
Tancat els festius.
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 20.09.2021 | 08:54