El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gats acabats de néixer

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 08:45

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants.

El CAAD Penedès reprèn per aquestes dates el programa de cases d’acollida de gatets lactants per tal de donar-los una millor atenció i cura. Amb aquest objectiu s’adreça a persones voluntàries que vulguin fer-se càrrec temporalment de cadellades abandonades que durant les properes setmanes arribaran al centre en un número molt important. En molts dels casos ho fan, a més, sense mare, així que l’acollida i l’atenció d’aquests cadells a les llars és fonamental per tal de garantir la seva supervivència i incrementar també les possibilitats d’una futura adopció.

Es tracta d’una mesura d’emergència i pal·liativa davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any, i la col·laboració ciutadana es fa del tot imprescindible. Per a més informació es pot escriure a caad@mancomunitat.cat, emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat o bé trucar al 93 810 06 98 opció 2.

El programa de mainaderes de gats s’ha confirmat com una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes. Per facilitar aquesta tasca a les persones que hi participen, s’han editat uns recursos informatius, consultables al web, molt gràfics i entenedors, que informen i resolen els dubtes, abans i durant el procés de casa d’acollida.

Des de la Mancomunitat també s’insisteix en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics, ja que es calcula que més del 60% de gatets i cadellades nascuts al carrer, provenen de gats amb propietari.

Què implica fer de persona mainadera de gatets lactants

El CAAD Penedès proposa a les persones o famílies voluntàries una acollida temporal dels animals -cadells de menys de dos mesos sense mare- fins que mengin tot sols i desenvolupin una certa autonomia.

És convenient que la persona voluntària resideixi prop del centre, ja que una vegada els cadells arriben al centre, moltes vegades sense cap previsió, s’ha de reaccionar amb celeritat per donar-los una casa d’acollida. Cal també comprometre’s a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb persones, de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible. Els professionals del CAAD facilitaran recursos informatius i s'encarregaran de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestionarà la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 11:22