El director general de l’Agència Catalana de l’Aigua presenta les inversions en sanejament a l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf

Dimecres, 30 de març de 2022 a les 09:00

El passat dilluns, va tenir lloc l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, on l’alcalde Lucas Ramírez va donar la benvinguda als assistents. Gelida amplia fins a vuit els municipis del territori adherits al servei de Gestió Forestal i Energia.

El passat dilluns, va tenir lloc l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, on l’alcalde Lucas Ramírez va donar la benvinguda als assistents, tot convidant-los a visitar Olèrdola.

Després de les darreres sessions en format telemàtic, l’assemblea va reunir de nou el govern de l’ens amb més d’una trentena d’alcaldes i alcaldesses i representants dels Ajuntaments del territori i va servir per a que el nou alcalde de Castellet i la Gornal, Xavier Revuelta, prengués possessió del càrrec de vocal en representació del seu municipi.

La sessió també va comptar amb l’assistència del director general de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, qui va oferir una presentació dels projectes previstos per la Generalitat en l’àmbit del sanejament per als propers anys. En els propers sis anys s’invertiran més de 400 milions d’euros, per tant són actuacions molt importants per a la millora de les nostres instal·lacions i serveis, especialment per a les estacions depuradores existents, i volíem acostar-vos tota aquesta informació als municipis. I la Mancomunitat és qui desenvolupa tota la tasca de sanejament al territori. Reyes també va atendre algunes consultes de diversos alcaldes assistents.

Per la seva part, Sergi Vallès, president de la Mancomunitat, va recordar que la institució està reconeguda com a entitat local de l’aigua des de l’any 2020, el que permet treballar més estretament les dues institucions. “La Mancomunitat ha presentat unes al·legacions en la planificació i actuacions futures, que incorporen les peticions dels municipis i ho hem fet arribar a l’ACA per tal de que puguin acceptar-les”.

Precisament en el mateix plenari es va aprovar una addenda del conveni amb l’ACA que permetrà complementar les obres d’ampliació de la depuradora del sistema de Vilafranca, reformant també els reactors que actualment estan en servei, amb l’objecte de millorar el funcionament en conjunt d’aquesta instal·lació.

Així mateix l’assemblea va donar llum verda a l’aprovació del conveni amb la Diputació de Barcelona per al servei de vigilància i control sanitari dels establiments alimentaris dels municipis membres de la Mancomunitat i també a la col·laboració interadministrativa entre Ports de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Mancomunitat Penedès-Garraf per a la gestió de les colònies felines al port de Vilanova.

L’Ajuntament de Gelida va formalitzar en aquesta sessió la seva adhesió al servei de gestió forestal i energia de la Mancomunitat Penedès-Garraf, augmentant fins a vuit el número de municipis que participen d’aquest servei. Amb aquesta darrera incorporació, l’ens cobreix prop de 9.100 hectàrees de superfície forestal, prop d’una quarta part (23,9%) del total de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

Així mateix es va acordar l’ampliació de l’horari de la deixalleria municipal d’Olivella, que passarà a oferir serveis fins a cinc dies a la setmana, inclòs el dissabte i diumenge.

Podeu recuperar la retransmissió per internet de la sessió al canal de youtube de la Mancomunitat.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 22:15