La contractació agafa embranzida a l’Alt Penedès i el Garraf

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 08:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe del mercat de treball a l’Alt Penedès i el Garraf corresponent al mes de setembre, que ha suposat un repunt notable en la contractació i consolida el descens de l’atur a ambdues comarques.

A l’Alt Penedès es va tancar el mes passat amb un total de 5.093 persones a l’atur, el que implica un lleuger descens en relació a l’agost de l’1,5% i que deixa la taxa de desocupació en el 10,2%, encadenant set mesos consecutius de caiguda.

Tots els sectors de producció han registrat un descens de l’atur, a excepció de l’agricultura, on l’índex s’ha incrementat fins al 26% en relació a l’agost. Pel que fa a les franges d’edat, l’atur va créixer entre els menors de 25 anys i majors de 55, mentre va baixar gairebé un 10% si sumem les franges de 25 a 34 i de 35 a 44 anys.

Pel que fa la contractació, al setembre es van signar a la comarca gairebé un miler de contractes (988) més que a l’agost, deixant un augment intermensual del 26,2% i consolida un període de sis mesos seguits de creixement. Cal destacar en aquest apartat l’augment intermensual de la contractació indefinida, que ha estat del 102%. El sector serveis ha concentrat més de la meitat dels contractes, amb un 55%, i el 28,3% al sector serveis.

L’atura va baixar a la comarca del Garraf durant el mes de setembre, un 2,75%, fins a deixar la xifra d’aturats en 8.030 persones i la taxa de desocupació en el 12,36%. La variació intermensual d’aturats també cau a tots els sectors, a excepció de l’agricultura, en què puja quasi un 4%. Totes les franges d’edat registren també un descens en els aturats, i de manera més notable entre persones d’entre 25 i 34 anys (6,5%).

L’atur prolonga el seu descens des del febrer d’aquest 2021, amb gairebé 2.200 persones menys a les llistes de l’atur que ara fa un any.

També al Garraf es van signar prop d’un miler de contractes (936) al setembre, situant la xifra total de contractació en 2.351 noves formalitzacions, amb un augment de quasi el 40% en relació al mes anterior, capgirant el petit sotrac registrat a l’agost. Una altra dada positiva és que els contractes indefinits es van més que doblar en comparació amb el mes anterior. Per la seva banda, el sector serveis va aglutinar més d’un 84% d’aquesta contractació i, per darrera, la indústria amb el 8,5%.

 

Darrera actualització: 07.02.2022 | 14:01