Puigdàlber té «raons de pes» per canviar els hàbits a l’hora d’anar a comprar

Divendres, 3 de març de 2023 a les 09:00

Els comerços adherits fomentaran l’ús d’envasos reutilitzables i en alguns establiments,  s’implantarà la venda a granel amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i canviar els hàbits de consum per a generar menys residus.

L’Ajuntament de Puigdàlber amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” per fomentar la compra a granel i reduir els envasos d’un sol ús tot promovent la compra al comerç local del municipi.

La campanya neix a iniciativa de l’entrada en vigor del nou Reial Decret 1055/2022 que busca fomentar que es generin menys residus d’envasos i reduir el seu impacte en el medi ambient, apostant per fomentar la venda a granel com l’opció més sostenible, així com promoure l’acceptació de recipients reutilitzables dels consumidors per part dels establiments comercials.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, aconseguim que els aliments i els productes alimentaris que es venen a granel siguin més saludables i sense la presència de microplàstics, es fomenta un comerç local més sostenible i, es contribueix a mitigar el canvi climàtic, reduint les emissions de Co2 que genera la producció d’envasos.

L’any 2022 la planta de tractament de la Mancomunitat Penedès-Garraf va gestionar prop de 5,7 milions de quilos de residus plàstics, el que equivaldria a omplir 92 habitatges de 150 m2. La producció d’aquests materials plàstics i la seva posterior recollida i tractament, suposen un altíssim impacte econòmic i ambiental.

Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi

Cal Carnisser s’ha adherit a la campanya i oferirà als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. L’establiment lliurarà una targeta de fidelització a tots els clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant envàs reutilitzable, es rebrà adhesiu. Acumulant-ne sis, el comerç de Cal Carnisser obsequiarà el client amb un paquet de bosses de reixeta.

Coincidint amb la campanya als comerços, estarà habilitada l’exposició Prou! Plàstics al Centre i al vestíbul de l’Ajuntament, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que se’n deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús, per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats. El Servei d’Educació Ambiental realitzarà visites guiades a l’escola Virolai.

Darrera actualització: 03.03.2023 | 10:06