Campanya de sensibilització a Sant Pere de Ribes sobre l’ús correcte dels contenidors

Dimarts, 25 de juliol de 2023 a les 00:00

S'inicia la campanya porta a porta a les urbanitzacions per evitar els abocaments de residus fora del contenidor o llençats al medi.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Mancomunitat Penedès-Garraf estan portant a terme una acció informativa porta a porta, adreçada als veïns i veïnes de la urbanització de Mas Alba, i que té com a objectiu sensibilitzar-los sobre com s’han de gestionar de forma adequada els diversos residus que  generen a les seves llars.

Durant les visites, l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat i els agents cívics municipals, recorden a quin contenidor cal dipositar cadascuna de les diferents fraccions de residus i l’existència de serveis gratuïts per a la recollida porta a porta de mobles i voluminosos, així com la deixalleria mòbil i la deixalleria municipal, on poden portar la poda i la runa, tot amb l’objectiu d’evitar que es deixin els  residus fora del contenidor o llençats al medi, amb l’impacte que suposa a nivell de brutícia i contaminació. Si les persones residents detecten algun abocament de grans dimensions també se’ls demana la seva col·laboració per comunicar la incidència a l’ajuntament o la policia local i poder identificar les possibles persones infractores. Les sancions per infracció de l’ordenança municipal de la neteja i la recollida d’escombraries poden ser de fins a 450 euros per cada falta comesa.

L’ús correcte dels contenidors i dels serveis de gestió de residus evita que es puguin donar situacions perjudicials per a la salut, la convivència i el medi ambient. La recollida de residus fora dels contenidors suposa al municipi un cost extra de 90.000 euros a l’any.

Està previst que la campanya, iniciada el dilluns 24 de juliol s’allargui una setmana i podria tenir continuïtat properament a d’altres urbanitzacions.

NETEJA DE CONTENIDORS DE BROSSA URBANA

També la setmana passada es va iniciar una actuació de reforç de neteja de  contenidors de brossa urbana situats a la via pública, tant interior com exterior, per prevenir molèsties i millorar les condicions higièniques i sanitàries per a la salut comunitària. Està previst netejar tots els contenidors del municipi si bé l’actuació serà més intensiva a aquells que són susceptibles a desprendre males olors. L’actuació s’allargarà els mesos de juliol, agost i setembre.

Darrera actualització: 01.08.2023 | 10:04