Campanya a Cubelles per promoure el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria

Dimecres, 26 de juliol de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament de Cubelles, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, ha posat en marxa una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració per facilitar el reciclatge dels residus de vidre.

En la campanya es visiten un centenar d'establiments als que s'informa sobre l'obligatorietat de separar els residus d'envasos de vidre i se'ls lliuren cubells gratuïts per facilitar el reciclatge. La iniciativa durarà entre 2 i 3 mesos i es treballarà amb prop d'un centenar d'establiments del municipi. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats visiten alguns dels establiments locals –principalment bars, cafeteries i restaurants– amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per aquest motiu, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Durant la primera fase, que just ha finalitzat, l’equip d’Ecovidrio ha recorregut els carrers de la vila a la recerca d’establiments generadors de vidre (grans i petits generadors) i ha enquestat un total de 95 bars i restaurants. D’aquests, un 41% han resultat ser recicladors (39 establiments), un 28% són dubtosos (27) i un 31% no reciclen (29). En aquesta enquesta s’ha pogut detectar que 59 locals coneixen les ordenances municipals relatives a la gestió de residus, mentre que 36 han notificat no estar-ne al cas. Com a conseqüència d’aquesta fase, un total de 14 establiments han sol·licitat a Ecovidrio mitjans per tal de facilitar el reciclatge.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

Paral·lelament, aquest treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on és més adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidatge de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Darrera actualització: 01.08.2023 | 10:02