Observatori al dia del Garraf 2023

L’Alt Penedès i el Garraf tanquen el 2023 amb unes xifres molt discretes en la creació d’ocupació i un repunt de l’atur

 

El Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha donat a conèixer el darrer informe del mercat de treball amb les dades d'atur i d’ocupació a les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf, en un mes de desembre força negatiu pel que fa a la creació de llocs de feina i que també ha suposat un lleuger augment de la desocupació.

A l'Alt Penedès, l'atur es va incrementar quasi un 2% en el tancament del 2023, deixant una xifra de desocupació a la comarca de 4.991 persones i una taxa del 9,11%, que es reflecteix en l’ascens a tots els sectors i també a totes les franges d'edat a excepció dels menors de 25 anys, que es va reduir en gairebé el 4,5%. Aquestes dades reforcen un creixement sostingut en el darrer trimestre de l'any i que en termes absoluts se situa en xifres molt similars a les registrades fa un any.

La contractació també es va contraure a la comarca prop d’un 26% en relació amb el novembre, deixant el total de noves formalitzacions al desembre en 2.107, de les que més d’un 62% es van produir al sector serveis i per sobre del 31% a la construcció. Suposa el pitjor mes del darrer any, encadenant tres mesos de caiguda intermensual en la creació de llocs de feina.

Pel que fa al Garraf, l’atur al desembre va augmentar en un centenar de persones, situant la taxa en el 10,11% i una xifra global de 7.602 persones desocupades, per sota de les registrades fa un any, i que confirma el tercer mes consecutiu d’increment. L'atur va pujar a tots els sectors, i per franges d’edat només es va reduir entre els menors de 25 anys, un 3%, i vuit dècimes en els majors de 55 anys.

Després de l’excel·lent registre d’ocupació del mes anterior, en què es van superar les 3.400 formalitzacions, la contractació es va desplomar al desembre més d'un 56%, amb un total de 1.491 nous contractes, la xifra absoluta més baixa del darrer any. D’aquests, més d'un 88% es van donar al sector serveis.

 

Podeu consultar l’informe complet a la secció del banc de dades socioeconòmiques al web www.mancomunitat.cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 11.01.2024 | 08:15