L’octubre frena la caiguda de l’atur i la creació d’ocupació

Dijous, 9 de novembre de 2023 a les 09:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat les dades del mercat de treball a l’Alt Penedès i el Garraf corresponent al mes d’octubre, que apunten a una desacceleració dels bons resultats obtinguts el mes anterior pel que fa a l’atur i la creació de llocs de feina.

A l’Alt Penedès l’atur va pujar a l’octubre quasi un 1,5%, que eleva la xifra total de desocupats a 4.867 persones a la comarca i una taxa d’atur que se situa al 9,03%.

L’atur va pujar a tots els sectors, a excepció de la indústria, i l’única franja d’edat en què no es va evidenciar aquest augment va ser entre els 35 i 44 anys, on la desocupació es va reduir un 1%.

Aquest increment suposa la pitjor variació intermensual en els darrers 12 mesos, tot i que en termes absoluts suposa una reducció de l’atur en 159 persones des del gener.

Per la seva banda, la contractació es va encongir en un 12,8%, amb un total de 3.098 noves formalitzacions. Gairebé dos de cada tres contractes es van signar al sector serveis i un 27% a la indústria. Després de les bones xifres del setembre, en aquest darrer mes s’ha desaccelerat la creació d’ocupació amb un balanç de 455 llocs de treball menys que el mes anterior.

Al Garraf s'ha replicat una situació similar, creixent l'atur en 133 persones a l'octubre, que suposa una variació intermensual de l'1,8% i deixa la xifra de desocupats en 7.417 i la taxa en el 10,1%.

L'augment de l'atur s'ha deixat notar en tots els sectors, especialment a l'agricultura, on va pujar el 6,9%, i en totes les franges d'edat, subratllant l'augment del 8,1% entre els menors de 25 anys. Aquest augment pràcticament neutralitza la reducció de la desocupació al setembre i situa la comarca en xifres molt semblants a les de l'agost.

Pel que fa a l’ocupació, el mes passat es van signar 2.193 contractes, un 15,2% menys que el mes anterior i, en termes absoluts, la xifra més baixa dels darrers mesos. Quasi el 85% de les formalitzacions es van generar al sector industrial.

Podeu consultar més informació i les dades completes a l’apartat del Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 09:13