L’Alt Penedès i el Garraf tanquen el primer trimestre de 2023 amb bones xifres en creació d’ocupació

Dimarts, 11 d'abril de 2023 a les 09:00

L’atur es contrau lleugerament al març a ambdues comarques.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha publicat l’informe del mercat de treball de març a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. Tot i que les dades en relació amb l’atur han patit molt poca variació, el darrer mes sí que ha tingut un impacte positiu molt notable en la creació de nous llocs de feina.

A l’Alt Penedès la desocupació es va reduir tres dècimes al mes de març, deixant la xifra de persones aturades en 5.050 persones. Tot i ser una baixada molt minsa, suposa trencar amb quatre mesos consecutius d’augment de la taxa d’atur a la comarca, i la situa en el 9,38%. A la franja en què més es va evidenciar va ser entre 25 i 34 anys i entre els 35 i 44 anys, amb una reducció superior a l’1%, i pel que fa als sectors de producció, el principal impacte es va registrar a l’agricultura, amb una caiguda de l’atur del 3,7%.

La contractació, per la seva banda, va arribar el mes passat a les 3.069 formalitzacions, que representa un destacat augment sobre el febrer del 29,9%, dels que prop d’un 61% es van donar al sector serveis i un 28,4% a la indústria.

L’atur va caure quasi un 1,1% al Garraf, i tanca el març amb una desocupació de 7.814 persones i una taxa del 10,8%. La reducció s’ha traslladat a tots els sectors i també a totes les franges d’edat a excepció dels menors de 25 anys, en què es va incrementar un 1,7%. L’atur es redueix en 85 persones després d’un inici d’any amb dos mesos consecutius en números vermells.

La contractació també va experimentar una empenta destacada el mes passat, amb 2.338 nous contractes, que suposa una pujada intermensual del 13,6%. I novament el sector serveis va esdevenir el gran catalitzador d’aquest mercat de treball, acumulant un 87,3% de les noves contractacions. Es tracta del millor mes del primer trimestre de 2023 i el millor en xifres absolutes des de l’octubre de l’any passat.

Podeu consultar totes les estadístiques i l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 09.05.2023 | 11:18