El mes de novembre refreda la contractació a l’Alt Penedès i Garraf

Dimarts, 13 de desembre de 2022 a les 09:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf, a través del Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) ha presentat el darrer informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponent al darrer mes de novembre.

L’atur ha quedat estancat a l’Alt Penedès, amb un imperceptible augment de vuit dècimes sobre el mes anterior, que deixen la xifra de persones desocupades en 4.951 i la taxa d’atur en un 9,93%. Cal subratllar el destacat descens de l’atur intermensual al sector agrícola, amb una variació de gairebé un 13,8%, i per trams d’edat en la franja de menors de 25 anys, amb una reducció de quasi el 3,3%.

La contractació a la comarca, per contra, es va encongir un 8% en relació al mes anterior, amb un total de 3.202 formalitzacions. Suposa el tercer mes consecutiu de caiguda intermensual, després del repunt del mes d’agost. Quasi dos de cada tres nous contractes es van signar al sector serveis (64,5%) i gairebé el 28% a la indústria.

Al Garraf el mes de novembre també va impactar lleugerament en l’atur, amb un petit increment de l’1%, que situa la xifra d’aturats en 7.850 i revisa la taxa d’atur col·locant-la en el 12,1%. La desocupació va créixer en totes les franges d’edat i en tots els sectors, a excepció de l’agricultura.

En l’apartat de creació de feina, es van signar un total de 2.289 nous contractes, una minva de prop del 12,5% en relació al mes anterior. El sector serveis, com és habitual, va concentrar el gruix de les formalitzacions, per sobre del 85% del total.

Podeu consultar tota la informació i les xifres a l’apartat del Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 13.12.2022 | 10:47