El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gatets acabats de néixer

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 09:00

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat busca persones voluntàries per cuidar gatets lactants.

El CAAD Penedès activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants amb l’objectiu de donar una millor atenció i cura a les cadellades abandonades que arriben al centre i que en aquestes dates augmenten significativament.

L’acollida temporal s’ha confirmat com una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes, garantint la seva supervivència i augmentant les possibilitats de ser adoptats en un futur. Al 2022 es van atendre gràcies a les cases d’acollida del CAAD Penedès un total de 269 gatets, un 18% més que l’any anterior.

Les persones interessades en cuidar i atendre aquests animals acabats de néixer han d’emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat o bé escriure un correu a caad@mancomunnitat.cat

Es tracta d’una mesura d’emergència i pal·liativa davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any, i per aquest motiu des de la Mancomunitat també s’insisteix en la necessitat d’esterilitzar gossos i gats per acabar amb l’abandonament. Es calcula que més del 60% de gatets i cadellades nascuts al carrer provenen de gats amb propietari.

Què implica ser casa d’acollida de gatets lactants

El CAAD Penedès proposa a les persones o famílies voluntàries una acollida temporal dels cadells de gat, de menys de dos mesos i sense mare, fins que mengin tot sols i desenvolupin una certa autonomia.

És convenient que la persona voluntària resideixi prop del centre, ja que una vegada els cadells arriben al CAAD Penedès, en nombroses ocasions sense previsió, s’ha de reaccionar amb celeritat per donar-los una llar d’acollida. No es requereix experiència prèvia, només es demana el compromís d’acompanyar l’animal a les revisions veterinàries i a socialitzar-lo amb persones, de cara a la seva adopció posterior.

Els professionals del CAAD facilitaran recursos informatius i s'encarregaran de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestionarà la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final.

Que fer si es troben gatets al carrer?

Des del CAAD Penedès recorden que si trobem gatets sols al carrer, cal observar i esperar per si la mare torna, ja que segurament ha anat a buscar menjar. La prioritat és que els gatets estiguin amb la seva mare i no s’han de tocar o retirar. En cas que no torni, cal contactar amb l’ajuntament per a que sol·licitin al CAAD la seva recollida i gestió.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:00