Com recuperar el teu gos o gat perdut

La Llei de protecció dels animals obliga a gossos, gats i fures a estar identificats amb microxip i inscrits al cens de l’ajuntament on viuen. També obliga a portar al collar una placa identificativa amb el nom de l'animal i les dades de la persona propietària.

En funció de si l’animal està correctament identificat o no, serà més ràpid o dificultós el retorn de l’animal al seu propietari per part del CAAD Penedès.

En casos d’animals recollits identificats amb microxip, el centre contactarà amb la persona propietària mitjançant els números de telèfon que constin a la base de dades d’identificació (ANICOM o Arxiu AIAC).  

Si l’animal no està identificat, el centre publicarà un avís mitjançant les seves Xarxes Socials per tal de cercar la persona propietària.

Per a recuperar-lo, caldrà identificar-se com a que a persona propietària mitjançant la cartilla veterinària i el DNI. En cas que no estigui identificat amb microxip, el CAAD Penedès realitzarà la implantació del microxip i el registrarà, tal i com exigeix la llei de protecció dels animals.

Quin cost té:

El servei de recollida i identificació està subjecte al pagament de les taxes vigents.

Qui pot sol·licitar-ho:

Persones propietàries de gossos i gats recollits pel CAAD Penedès.

Cal aportar:

  • Cartilla veterinària de l'animal
  • DNI o NIE

    Document d'identificació.

Darrera actualització: 04.03.2021 | 10:07