Visita guiada a les noves instal·lacions de la depuradora de Vilafranca

Dijous, 23 de febrer de 2023 a les 09:00

El dissabte 4 de març s’ha organitzat una visita guiada a les noves instal·lacions de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Vilafranca del Penedès, després de les obres d’ampliació i millora que s’hi han dut a terme en els darrers dos anys.

L’activitat és gratuïta, oberta a tots els públics i es farà de 12 a 1 del migdia, amb inscripció prèvia. Totes aquelles persones interessades a conèixer les obres realitzades a la planta i el procés de depuració i tractament de l’aigua abans de ser retornada al medi natural, poden fer la seva inscripció fins al 2 de març al formulari del web http://sanejament.mancomunitat.cat/.

L’EDAR de Vilafranca està situada a l'antiga nacional 340, en el quilòmetre 1208,5 i tracta les aigües residuals de 13 municipis de l’Alt Penedès i dona servei a més de 67.000 habitants. Durant la visita es mostrarà el resultat de les obres d’ampliació i millora, visitant l'espai de pretractament, els nous reactors biològics i decantadors secundaris, així com el nou canal de sortida de l’aigua depurada. També s’oferiran consells i recomanacions de bones pràctiques per a poder millorar el sanejament de l’aigua en l’àmbit domèstic.

L’Agència Catalana de l’Aigua reconeix la Mancomunitat Penedès-Garraf com administració actuant a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, per la qual cosa és la Mancomunitat l’organisme que s’ocupa de la recollida i del transport de les aigües residuals, la seva depuració i del retorn d’aquestes aigües tractades al medi natural, com poden ser lleres, rius i/o mars.

Darrera actualització: 03.03.2023 | 08:47

Imatges