Visita a les obres de la depuradora de Vilafranca

Divendres, 4 de desembre de 2020 a les 00:00

La Mancomunitat del Penedès-Garraf rep la visita de l’Agència Catalana de l’Aigua a les obres d’ampliació de la depuradora de Vilafranca. El diretcor de l'Agència, ha presentat el pla de millora de la qualitat de l’aigua de l’embassament de Foix.

Aquest divendres al migdia, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, i el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, acompanyats  pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el delegat de Govern i diversos alcaldes i alcaldesses de la zona, han visitat les obres d’ampliació de la depuradora de Vilafranca del Penedès, una actuació finançada per l’ACA i que compta amb un pressupost de prop d’11 milions d’euros.

És previst que en un termini de dos mesos ja estiguin en servei les obres per a la reducció de nutrients, mentre que a mitjans d’any finalitzaran les actuacions que incrementaran la seva capacitat de depuració, assolint gairebé una capacitat màxima de 24.000 m3/dia, i la resta de mesures complementàries que milloraran el funcionament de la planta, com la instal·lació d’un sistema de cogeneració energètica, es completaran a finals de l’any vinent.

Sergi Vallès ha agraït el suport i confiança de l’Agència Catalana de l’Aigua en la Mancomunitat Penedès-Garraf, “aquesta confiança fa possible no només una obra de l’envergadura de l’ampliació de la depuradora de Vilafranca, sinó tot un seguit d’actuacions per dotar als municipis de millors sistemes per a la depuració de les aigües residuals”.

Embassament de Foix

També s’ha aprofitat la visita de l’ACA per desplaçar-se fins a l’embassament del Foix, on el director de l’ACA ha presentat el pla d’actuacions previst per a la millora de la qualitat de l’aigua de la conca del riu Foix, com ara les maniobres de cabals generadors i la restauració del tram final del riu.

Un dels problemes de l’embassament són les elevades concentracions de fòsfor provinents del riu Foix, que provoquen una situació d’hipereutrofització. Una de les mesures que servirà per resoldre aquesta problemàtica seran precisament, les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca, que contribuiran a l’aportació d’aigua de qualitat a la conca del riu Foix i reduir les aportacions de fòsfor a l’embassament.

Darrera actualització: 04.12.2020 | 17:44