Visita a la prova pilot amb contenidors intel·ligents a Sant Pere de Ribes

Divendres, 21 de maig de 2021 a les 00:00

Aquest divendres la Mancomunitat Penedès-Garraf ha organitzat una visita adreçada als representants dels Ajuntaments del territori per conèixer la prova pilot amb contenidors intel·ligents que s’està duent a terme a Sant Pere de Ribes.

L’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, acompanyada pel vicepresident de l’àrea de residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch, han donat la benvinguda als assistents i posteriorment s’han distribuït en dos grups per veure d’aprop el funcionament d’aquests contenidors amb tancament adaptat.

El vicepresident, Jordi Bosch ha destacat que “en mig any, hem de fer el canvi de sistema en la recollida selectiva en l’àmbit de la Mancomunitat Penedès-Garraf. La prova pilot que estem tirant endavant a Sant Pere de Ribes ens servirà per extreure’n les conclusions de cara a veure què funciona i què s’ha d’anar millorant per prendre-ho com a referència de cara als plecs de clàusules de la recollida que es faran en els anys vinents”.

Per la seva banda, l’alcaldessa Abigail Garrido, ha dit que “Sabem que, d’alguna manera, hem de fer un canvi de paradigma en la gestió dels nostres residus. A Sant Pere de Ribes, havíem fet un estudi per veure com podíem incrementar les diferents fraccions i, així, reduir el rebuig. D’aquí n’ha sorgit aquesta iniciativa. Esperem que els contenidors intel·ligents ens ajudin a fer realitat aquest objectiu”.

Aquests nous models instal·lats a la zona del Carç-Torreta des de principis de març per a la recollida de les fraccions de rebuig i orgànica s’obren a través d’una targeta magnètica o bé d’una aplicació mòbil, i compten també amb una obertura de dimensions especials que dificulta possibles pràctiques incíviques.

Darrera actualització: 21.05.2021 | 16:25

Imatges

prova pilot ribes