S’implanta la recollida de residus porta a porta a Sant Pere de Riudebitlles

Dilluns, 27 de juny de 2022 a les 09:00

Comença la campanya d’educació ambiental, pas previ al desplegament del nou model de recollida selectiva. Les Escoles Velles acolliran un cicle de 4 xerrades informatives adreçades a la ciutadania, que es faran els dies 4 i 5 de juliol, a les 11 del matí i a les 8 del vespre.

El repartiment dels nous cubells i del material informatiu es realitzarà a mitjans del mes de juliol, al Sindicat Municipal, els dies 6, 8, 11, 13 i 15, de les 3 de la tarda a les 8 del vespre. Els dies 7, 12 i 14 de juliol el lliurament es farà en horari de matí, des de les 9 fins les 2 del migdia.

A cada llar es lliuraran  tres cubells amb xip on dipositar i treure els residus a la via pública. Per a les fraccions d’orgànica i de rebuig es facilitarà un cubell amb xip de 25 litres, mentre que per a dipositar el paper, el cartró i els envasos es lliurarà un cubell multifracció amb xip de 40 litres. També es facilitarà un cubell d'orgànica reixat per a la cuina i un magnètic de nevera amb informació gràfica dels calendaris i horaris de la recollida de residus.

L’estrena del sistema de recollida amb tecnologia està prevista per al divendres 29 de juliol.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 938 911 622, així com un correu electrònic, obrelaporta@mancomunitat.cat. A partir del 18 de juliol, s’instal·larà una oficina informativa a l’Ajuntament, que atendrà tots els dijous de 9 a 12 del matí els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta.

La tecnologia amb xip donarà la possibilitat a l'usuari, a través d’una aplicació mòbil, de fer un seguiment de les seves aportacions i de les possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva. La web app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android i cal accedir a l’enllaç https://obrelaporta.wcity.app/ des de qualsevol navegador, per a poder descarregar i instal·lar l’aplicació en el terminal mòbil.

La localitat alt penedesenca s’estrena amb el sistema de recollida porta a porta per tal de promoure un pas endavant en el compliment dels objectius 12 i 13 de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides, en que l’ajuntament està molt compromès.

Darrera actualització: 27.06.2022 | 09:13