Segon mes de baixada de l’atur a l’Alt Penedès i Garraf

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 00:00

L’atur baixa a l’abril més d’un punt i mig a les dues comarques. Al Garraf es van signar un 14% més contractes que al març.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès-Garraf amb les dades corresponents al mes d’abril, i que donen un petit respirar a les xifres d’atur, i que en la comarca del Garraf prolonguen també una dinamització en la contractació.

El número d’aturats a l’Alt Penedès es va situar a l’abril en 6.623 persones, un total de 102 menys, que representa un 1,52 % inferior al mes anterior. La taxa d’atur disminueix quasi dues dècimes i es queda en el 12,85%. Suposa el segon mes consecutiu de baixada, una circumstància que no es produïa des del període juliol-agost del 2020.

La caiguda s’ha evidenciat principalment al sector serveis, amb una reducció de més del 2%, tot i que puja més de vuit dècimes a l’agricultura. En totes les franges d’edat, des dels menors de 25 anys fins als 44 anys, la variació intermensual ronda una reducció del 3%.

A l’abril es van formalitzar 2.839 nous contractes, un 7,8% menys que al març, que frena la bona dada intermensual de març, en què les contractacions van créixer més d’un 21%. El sector serveis va capitalitzar més de la meitat de les signatures, amb un 57,8%, i la indústria gairebé un terç de les noves contractacions.

A la comarca del Garraf, a l’abril hi havia 177 persones menys inscrites a les llistes de demanda d’atur, que suposa una reducció de gairebé 1,77% i que situa la xifra total d’aturats a la comarca en 10.505 persones. La taxa d’atur es retalla en més de dues dècimes i es queda en el 15,6%.

La indústria és el sector on més s’ha notat aquesta reducció de l’atur, amb més d’un 3%, mentre l’agricultura, en canvi, puja quasi un 3,4%. La reducció de l’atur es fa més evident a les franges d’edat de 25-34 anys, amb una variació intermensual del 3,1% i la de 35 a 44 anys, amb un 2,6%.

Amb aquestes xifres, la comarca encadena tres mesos consecutius de baixada de l’atur.

El creixement de la contractació es confirma a l’abril, amb un augment intermensual del 14,35%, i un total de 2.239 noves formalitzacions, que dona continuïtat al creixement del 21% que es va registrar el mes anterior i, tot que molt suau, també al febrer. El sector serveis abraça quasi el 85% d’aquestes nous contractes, un 8% gairebé a la indústria i prop d’un 7% la construcció.

Darrera actualització: 12.05.2021 | 11:56