Sant Martí Sarroca diu Stop al Malbaratament Alimentari

Dimarts, 11 d'octubre de 2022 a les 10:00

Sant Martí Sarroca es suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per reivindicar l’aprofitament alimentari evitant que aliments encara útils, acabin a les escombraries.

La campanya comença el 19 d’octubre als establiments de restauració, en que educadors de la Mancomunitat els informaran sobre quines actuacions poden fer per evitar malbaratar aliments a les cuines i promoure entre la seva clientela l’hàbit de demanar els àpats sobrants. Per reforçar aquest missatge es penjaran banderoles i cartells sobre l’aprofitament alimentari en diverses ubicacions del municipi.

Divendres 21 d’octubre, la cuinera Gemma Riera impartirà un taller de cuina “batch cooking” per explicar aquesta tècnica i donar consells que evitin el malbaratament alimentari i als assistents se’ls hi lliurarà, bosses de reixeta reutilitzables per fomentar la compra a granel i prevenir la generació de residus. El taller es farà de 18 a 20 hores a la Sala d’actes de la Biblioteca Municipal, no cal fer inscripció.

La campanya compta amb un videoclip musical, que es pot visionar a la plataforma youtube, on l'actriu Neus Ballvé interpreta un seguit d’accions per potenciar l'aprofitament alimentari i recorda alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta, com ara planificar els àpats abans d’anar a comprar, consumir productes de temporada i de proximitat, organitzar la nevera, el congelador o el rebost per aprofitar millor els aliments i allargar la seva durada i conservació. Recordar que també és important ajustar les racions segons la gana que es té, i si sobra menjar en aquell àpat, aprofitar-lo per un altre moment o bé congelar-lo en porcions individuals.

Per ampliar informació sobre com evitar el malbaratament i conèixer diferents recursos per millorar l’aprofitament alimentari, es poden visitar les pàgines web stopmalbaratament.mancomunitat.cat  i www.somgentdeprofit.cat de l’Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 11.10.2022 | 17:14