Reunió amb l’Ajuntament de Cubelles per tractar sobre la gestió de residus

Dissabte, 19 de setembre de 2020 a les 00:00

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès i el vicepresident de l’àrea de residus, Jordi Bosch, han mantingut una reunió telemàtica amb l'alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, per tractar sobre les millores en la gestió de residus al municipi, especialment la remodelació de la deixalleria municipal de Cubelles que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf.

L’Agència de Residus de Catalunya ha concedit una subvenció a la Mancomunitat per remodelar l’equipament amb l’objecte de que es millori la seva accessibilitat i es faciliti un millor als usuaris. L’equip tècnic de la Mancomunitat està elaborant el projecte amb la previsió de poder executar l’obra el 2021, que serà finançada en part per l’Ajuntament de Cubelles.         

En la reunió els responsables de l’Ajuntament de Cubelles han explicat que s’està treballant per a que la ciutadania a faci un ús responsable dels contenidors, tot gestionant correctament els residus domèstics, i evitar els actes d’incivisme que suposa abocar els residus fora dels contenidors. Així mateix, la regidoria de Medi ambient fa temps que treballa per renovar, de la mà de la pròpia Mancomunitat Penedès-Garraf, el sistema de recollida selectiva a la vila, tenint en compte les especificitats de cada barri o sector, amb l'objectiu final d’augmentar l'eficiència del sistema i la capacitat de reciclatge.

L’objectiu de la Mancomunitat Penedès-Garraf és continuar treballant al costat dels Ajuntaments per elevar progressivament el percentatge de recollida selectiva i acomplir amb els compromisos de sostenibilitat. I és que més del 75% dels residus que generem es poden reciclar per obtenir nous recursos. En aquest sentit la deixalleria esdevé un gran aliat per desprendre’s d’una manera ordenada i respectuosa amb el medi ambient d’aquells residus menys habituals, però també dels ordinaris, com el paper i cartró, el vidre, o els envasos.

 

Darrera actualització: 19.09.2020 | 08:49