Redueix el plàstic d’un sol ús amb la vaixella reutilitzable

Dimarts, 13 d'agost de 2019 a les 00:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf incentiva la reducció de residus en les activitats festives mitjançant la cessió d’una vaixella reutilitzable.

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf gestiona el servei de vaixella reutilitzable que s’ofereix com una alternativa a la utilització de vaixelles i elements de plàstic d’un sol ús en esdeveniments, àpats i celebracions. La vaixella contempla els elements necessaris per atendre fins a 180 comensals i inclou plats de porcellana de diferents mides, gots, copes, coberts o gerres d’aigua. També es pot complementar amb un joc de 90 gots de plàstics reutilitzables.

La vaixella es cedeix sense cap cost a ajuntaments, entitats o particulars de l’àmbit de la Mancomunitat, sempre que siguin esdeveniments sense finalitat comercial. A canvi, cal retornar el material degudament rentat i net, i abonar les peces que es trenquin o s’extraviïn. Per a sol·licitar el seu ús cal enviar un correu a educacioambiental@mancomunitat.cat. A continuació, es facilitarà un formulari on es podrà indicar les peces requerides i s’aclariran tots els dubtes que la persona o entitat interessada pugui tenir.

En els darrers tres anys s’han cedit un total 16.659 peces de vaixella, el que suposa que s’ha estalviat la generació de 16.659 peces de plàstic que haurien tingut una vida d’utilització de minuts i que s’haurien convertit immediatament en residus. Recordar que un dels objectius del Servei d’Educació Ambiental és el foment de bones pràctiques que disminueixin la generació de residus i evitin el malbaratament de matèries primeres.

 

Darrera actualització: 12.08.2019 | 15:01