Puigdàlber reivindica l’aprofitament alimentari

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 09:00

Puigdàlber diu 'Stop Malbaratament’ sumant-se a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per evitar que aliments encara útils, acabin a les escombraries.

A partir de dimecres 21 de setembre es visitaran tots els establiments de restauració de Puigdàlber, per informar sobre quines actuacions poden fer per evitar malbaratar aliments a les cuines i promoure entre la seva clientela l’hàbit de demanar els àpats sobrants. Així mateix, es penjaran banderoles i cartells sobre l’aprofitament en diverses ubicacions del municipi.

Dimarts 27 de setembre, la cuinera Gemma Riera impartirà un taller de cuina “batch cooking” en què es donaran consells per evitar el malbaratament alimentari i es lliuraran, fins a exhaurir existències, bosses de reixeta reutilitzables per fomentar la compra a granel i prevenir la generació de residus. El taller es farà de 18 a 20 hores al Casal de la gent gran i no cal fer inscripció.

La campanya compta amb un videoclip musical, que es pot visionar a la plataforma youtube, on l'actriu Neus Ballvé interpreta un seguit d’accions per potenciar l'aprofitament alimentari i recorda alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta, com ara planificar els àpats abans d’anar a comprar, consumir productes de temporada i de proximitat, organitzar la nevera, el congelador o el rebost per aprofitar millor els aliments i allargar la seva durada i conservació. Recordar que també és important ajustar les racions segons la gana que es té, i si sobra menjar en aquell àpat, aprofitar-lo per un altre moment o bé congelar-lo en porcions individuals.

Per ampliar informació sobre com evitar el malbaratament i conèixer diferents recursos per millorar l’aprofitament alimentari, es poden visitar les pàgines web stopmalbaratament.mancomunitat.cat i www.somgentdeprofit.cat de l’Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 14.09.2022 | 10:52