Per una mobilitat sense emissions

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 00:00

El Servei d’Educació Ambiental recorda que del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”.

El lema vol transmetre la voluntat expressada per la Comissió Europea, d’arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050 i també ressalta la importància de l’accessibilitat als mitjans de transport d’emissions zero junt amb la necessitat de promoure un sistema inclusiu que involucri a totes les persones.

Augment d'emissions en el transport            

Tot i que els investigadors han identificat una reducció dels desplaçaments en cotxe a les grans ciutats i es preveu que en els propers anys el 50% dels viatges es realitzin en transport públic, en bicicleta o a peu, estudis recents de l'Agència Europea del Medi Ambient (EEE) confirmen un augment significatiu en emissions de transport en comparació amb els nivells de 1990. Concretament, les emissions de tot el sector del transport van augmentar un 28% entre els anys 1990 i 2018, cosa que posa de manifest la necessitat urgent de promoure solucions de transport amb carboni neutre a les zones urbanes. Tot i que diverses àrees metropolitanes europees importants han adoptat mesures estrictes, la part de les energies renovables utilitzades per al transport es va mantenir en 8,1% el 2018.

Aquesta setmana promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 13:14