Olèrdola practica el reciclatge

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 09:00

L’Ajuntament d’Olèrdola es suma a la campanya “Practica el reciclatge” de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva de residus.

La campanya proposa a la ciutadania sumar-se, d’una manera divertida, al repte d’augmentar els índexs de recollida selectiva mitjançant accions que simulen la pràctica esportiva i recorda, quins residus van a cada fracció per evitar que es dipositin al cubell que no toca, el que dificulta el funcionament de la recollida porta a porta.

Per informar a la ciutadania, s’instal·laran diversos punts per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per no generar residus. Aquesta acció brinda a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables.

A Sant Pere Molanta, el punt es situarà dimarts 14 de març a la plaça de la Bosquina i a Moja, el dilluns 20 de març a la plaça del Consultori, entre les 10:00 i les 13:00 hores.

Entre el 13 i 24 de març s’instal·larà als centres cívics dels tres nuclis, l’exposició “Prou! Plàstics” que dona a conèixer la problemàtica que generen pel medi ambient l’ús dels plàstics que només es fan servir una vegada i després es llencen.

Es realitzaran visites guiades a l’exposició el 14 de març a Sant Miquel d’Olèrdola, el 17 de març a Sant Pere Molanta, i el 23 de març a Moja, sempre en horari de 17:00 a 19:00 hores. En acabar la visita hi haurà una demostració pràctica de com organitzar una celebració sense residus i es podrà gaudir d’un piscolabis. El Servei d’Educació Ambiental realitzarà en les escoles del municipi tallers a través del joc cooperatiu i visites guiades de l’exposició “Prou! Plàstics”.

Les xarxes socials i la pàgina web de l’Ajuntament desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental, així com el Pla d’Entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 13:29