Obre la porta al reciclatge des del teu dispositiu mòbil, més i millor

Dijous, 27 d'abril de 2023 a les 09:00

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

La Mancomunitat Penedès-Garraf informa a la ciutadania d’aquest municipis que l'Aplicació Mòbil Ciutadana (App), disponible des de fa uns mesos per rebre informació i gestionar incidències del servei de recollida, amplia les seves funcionalitats i incorpora dades sobre la participació de cada veí o veïna en la recollida de residus.

L'apartat "Participació" permet a les persones usuàries del servei, consultar la gestió de residus en cada fracció de recollida selectiva en aspectes com el darrer dia d’aportació, així com el total d’aportacions mensual i anual en relació als dies de servei. Fins ara l'App permetia al veí o veïna consultar el calendari de recollida o traslladar qualsevol incidència o qüestió relacionada amb el servei.

Amb aquesta nova funcionalitat cada usuari pot fer un seguiment sobre la seva activitat i el número d’aportacions que realitza en el servei porta a porta. Es tracta d’una informació molt útil per avançar cap a una reducció dels residus que es generen, especialment del rebuig, i per una prestació de serveis públics més eficients i adaptats a les necessitats del ciutadà.

Com funciona

Aquells persones que encara no tenen l’App, poden descarregar-la fàcilment a qualsevol telèfon mòbil o tauleta des del web obrelaporta.wcity.app, utilitzant el navegador del propi dispositiu. A l’accedir per primera vegada cal clicar al missatge “afegeix Obre la porta a la pantalla d’inici” per tal que iniciï la descàrrega i instal·lació de l’aplicació al dispositiu.

Seguidament, cal prémer el botó "Nou usuari" i emplenar un senzill formulari per donar-se d’alta després de llegir i acceptar la política de privacitat i galetes. Posteriorment, es rep un correu electrònic de confirmació que permet finalitzar el procés de registre.

Finalment, l’últim pas és vincular l’usuari amb les dades de recollida de l’habitatge. Aquí serà necessari introduir el codi d'activació que s’haurà rebut en el correu electrònic que es va facilitar quan es van recollir el cubells i prémer vincular. En cas que no es disposi  del codi d’activació o bé no hagi arribat, cal adreçar-se a l’Oficina del Porta a Porta, al correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat o bé trucar al 93 891 16 22 i sol·licitar-lo.

Les dades de l'aplicació provenen de la tecnologia smart i els xips que incorporen els nous cubells de recollida implantats als municipis. Tota la informació recollida es tracta de manera xifrada, preservant en tot moment l'anonimat i confidencialitat de cada persona usuària.

Amb aquesta actualització de l'App es dona un gran pas cap a la millora de la informació ciutadana sobre la quantitat de residus que es genera a cada habitatge, facilitant el seguiment diari i personal del servei de recollida Porta a Porta. Les noves tecnologies permeten alhora apoderar la ciutadania en relació al reciclatge i facilitaran als municipis l’impuls de taxes més justes, que tinguin en compte l’ús, la separació i el seguiment del calendari de recollida, per fomentar, tal i com estableixen les normatives estatals, que la ciutadania que recicli millor pagui menys.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 12:24