Nova premsa d’envasos a la Planta de Selecció

Dimecres, 1 de febrer de 2023 a les 00:00

S’incorpora una nova premsa d’alta producció a la planta de selecció d’envasos que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf, per millorar i potenciar la recuperació i reciclatge dels residus gràcies a la major capacitat en el premsat de tot tipus d’envasos com ara plàstics o cartró.

Ecoembes ha finançat l’adquisició de la nova premsa, amb un valor de superior al 230 mil euros, gràcies al conveni signat amb la MPG i a la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya. El vicepresident de l’àrea de Residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch, ha visitat la instal·lació i ha destacat que "gràcies al conveni els ajuntaments no han hagut de finançar aquesta actuació".

El nou equip garanteix més velocitat, potència de premsat i uns acabats més compactats en les bales de cada material. Al estar més premsades i s’obté una densitat més elevada, optimitzant la seva gestió logística fins als gestors de residus que les tracten i transformen en nova matèria primera.

Així mateix, es tracta d’un model completament automatitzat, des del premsat fins al lligat final, el que facilita el control de les operacions i el treball en la línia de producció. A més, és compatible amb els sistemes de tolves existents a la planta i disposa de sensors que permeten fer un correcte seguiment del funcionament de la premsa, així com les possibles incidències o avaries que es puguin produir.

La planta de selecció està situada a Vilafranca del Penedès i dona servei als municipis de l’Alt Penedès i Garraf. L’any 2022 va gestionar 5.676 tones d’envasos, que suposa tractar aproximadament 3,5 tones per hora. La incorporació d’aquesta nova premsa, sumat al segon torn de treball que es va implantar l’any passat, permetrà millorar l’eficiència de la selecció dels material i per tant millorarà la gestió dels residus d’envasos que passen cada dia per la instal·lació.

La Mancomunitat Penedès-Garraf continua fomentant la prevenció i la millora de la recollida selectiva mitjançant campanyes com “Adeu Plàstics” o “Practica el reciclatge” a molts municipis del territori, amb la intenció d’incidir en la conscienciació sobre la necessitat de reduir la generació de residus i millorar la seva separació. 

Darrera actualització: 06.02.2023 | 09:08

Imatges