Nova campanya del CAAD per les festes de Nadal

Dimecres, 14 de desembre de 2022 a les 16:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport d’ENTREM activa aquest nadal una campanya que impulsa la convivència responsable i promou l’adopció d’animals de companyia.

Amb l’objectiu de reduir el nombre d’animals que gestiona el CAAD Penedès, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics, ha posat en marxa una campanya de sensibilització que promou les actituds responsables dels posseïdors envers els seus animals de companyia i recorda l’adopció com la alternativa més ètica per tenir un gos o un gat. La vicepresidenta Abigail Garrido ha explicat que des del CAAD es vol llençar la idea que "si volem un animal el millor és adoptar-lo, els animals no són una mercaderia i al centre tenim molts animals que necessiten una família". 

Garrido ha explicat que "ens preocupen les xifres d'animals abandonats que arriben al centre i amb la campanya fem una crida canviar el comportament de les persones que tenen animals", per aquest motiu la campanya es centra en fomentar un tracte responsable envers els animals i en reduir la pèrdua i abandonament de gossos i gats a les nostres comarques. La campanya la protagonitza en TAO un dels gossos que actualment acull el centre, que simulant una conversa amb whatsapp, explica que vol dir ser un propietari o propietària responsable a totes aquelles persones que volen incorporar una animal de companyia a les seves vides.

Durant aquestes festes de nadal, el personal de la cooperativa d’inserció sociolaboral Entrem, seran els encarregats d’informar d’aquesta campanya. Així fins al 8 de gener, s’estan visitant diferents fires i mercats de l’Alt Penedès i el Garraf mitjançant un punt informatiu de tinença responsable, en què a més d’explicar la tasca del CAAD Penedès i fer promoció de l’adopció de gossos i gats que acull, es faciliten materials informatius que recorden les obligacions de tenir una animal de companyia. Gràcies a la complicitat i col·laboració dels ajuntaments, a hores d’ara s’han visitat les Fires de Nadal de Canyelles, Cubelles i Gelida i els propers dies es visitaran la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès (17 i 18 de desembre) i els mercats de Sant Pere de Ribes (21 i 23 de desembre) i Santa Margarida i els Monjos (8 de gener).

Des de l’any 2017, ENTREM s’ocupa en el CAAD Penedès dels serveis de manteniment de les instal·lacions i la recollida dels animals perduts o abandonats, creant llocs de treball per a persones amb especials dificultats d’inserció, que realitzen aquelles tasques que garanteixen el benestar animal, com ara la dispensació d’aliments, la neteja i condicionament dels espais o les cures auxiliars veterinàries, entre d’altres.

Més animals recollits, baixen les adopcions de gossos i creixen les adopcions de gats.

Fins al 30 de novembre d’enguany, el CAAD Penedès ha registrat un total de 1.684 entrades d’animals al centre, dels quals 789 van ser gossos (46,85%) i 850 gats (53,14%). Assenyalar l’augment en un 16% de la recollida d’animals respecte al mateix període de 2021, especialment de cadells de gos i gat, així com de gossos joves.

En l’apartat de d’adopcions, fins a novembre de 2022 se’n han comptabilitzat un total de 704, que en conjunt suposa una disminució del 2% en comparació a les dades de l’any anterior. Destaca la baixada d’adopcions de gossos en un 13,07% mentre que la de gats augmenta lleugerament en un 6,05%. Del total d’animals recollits només un 26,42% van poder ser retornats als seus propietaris.

Aquestes dades refermen la necessitat de sensibilitzar i conscienciar als propietaris sobre l’obligació de xipar i tenir censats els seus animals domèstics, però especialment sobre la necessitat d’esterilitzar-los per contribuir a trencar la roda de l’abandonament.

Darrera actualització: 14.12.2022 | 17:20