Multa de més de 400.000 euros pels incompliments en els serveis mínims

Dimecres, 2 de novembre de 2022 a les 18:30

La Mancomunitat llança un ultimàtum a les parts per a que arribin a un acord i expedienta a l’empresa Prezero pels incompliments dels serveis mínims en la vaga de recollida de residus porta a porta.

Passats 26 dies des de l’inici de la vaga, la Mancomunitat informa que ha instruït per a la seva aprovació, l’expedient sancionador pels reiterats incompliments detectats en els serveis mínims i que pot acabar suposant una multa de més de 400.000 euros a l’empresa PreZero com a responsable del contracte de recollida de residus porta a porta.

Després d’exigir reiteradament a l’empresa PreZero i als seus treballadors que mantinguin reunions de negociació, el passat divendres es va realitzar la darrera reunió de mediació amb la participació Departament d’Empresa i Treball que va finalitzar sense acord entre les parts ni data per a la següent trobada.

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’assenyala com a intolerable i irresponsable l’actitud tant de l’empresa com del sindicat en la gestió del seu conflicte laboral i lamenten profundament que sigui la ciutadania qui pateixi les conseqüències de la seva inoperància.

Així mateix considera inacceptable les accions de crema de residus i l’obstrucció de l’accés a la planta de selecció que van realitzar els piquets el passat dilluns i que va afectar a vehicles que fan la recollida en altres municipis que no formen part del contracte del porta a porta.

Darrera actualització: 02.11.2022 | 18:30