L’ocupació es recupera al gener a l’Alt Penedès i al Garraf

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 09:00

Canvis poc significatius en les xifres d’atur a ambdues comarques en l’inici del 2024.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha donat a conèixer l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i al Garraf en el primer mes del 2024, que deixa una recuperació en la creació de llocs de feina, després del discret tancament del desembre.

A l’Alt Penedès, l’atur es va reduir mig punt al gener, amb una xifra de desocupats de 4.965 persones. Els sectors on s’ha fet evident aquesta caiguda són l’agricultura i serveis, i per franges d’edat només es va reduir entre les persones d’entre 45 i 54 anys, a prop d’un 6,7%. Aquestes dades es col·loquen lleugerament per sota de les registrades ara fa un any i tanquen un darrer trimestre de l’any passat d’augment feble però sostingut de la desocupació.

La contractació va experimentar al gener un important repunt amb un 25% més de formalitzacions, que eixuga percentualment el descens del desembre, sumant un total de 2.637 nous contractes. El 61% es van generar al sector serveis i un terç a la indústria.

Al Garraf, el final de la campanya i les vacances de Nadal s’han evidenciat al gener amb un augment de l’atur de 8 dècimes, amb una xifra total de desocupats de 7.664 persones i que esdevé el quart mes consecutiu d’increment. Amb tot, sectors com l’agricultura, amb un 8,5%, i la indústria, amb quasi un dos i mig, van millorar les dades en relació amb el desembre. La desocupació es va incrementar a totes les franges d’edat a excepció de les persones entre 35 i 44 anys, amb una reducció de quasi l’1,3%.

La contractació va experimentar una empenta al gener, amb un total de 1.754 noves formalitzacions, un 17,6% més que en el darrer mes del 2023. Amb tot, suposa en termes absoluts el segon pitjor resultat en aquest apartat en els darrers 12 mesos. Com és tònica en la comarca, el sector serveis va concentrar àmpliament aquests nous llocs de feina, amb més d’un 84%, i un 9% la indústria.

Podeu consultar l’informe complet a la secció del banc de dades socioeconòmiques a la web https://www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 07.02.2024 | 13:54