L’ocupació es dispara al novembre a la comarca del Garraf

Dijous, 14 de desembre de 2023 a les 09:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat aquesta setmana les dades del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al mes de novembre, que ha mantingut la tendència d’equilibri sostingut pel que fa a l’atur, però que ha deixat unes xifres molt positives de creació de llocs de feina al Garraf.

La desocupació va augmentar en mig punt a l’Alt Penedès, deixant la xifra de persones aturades en 4.894, i mantenint la taxa d’atur en el 9,04%. Per sectors cal subratllar que l’atur va baixar en més d’un 3% a l’agricultura i la construcció i es van produir petits augments en totes les franges d’edat a excepció dels menors de 25 anys, que va caure quasi un 4,3%. Tot i acumular dos mesos consecutius d’increment, la xifra absoluta d’aturats replica les dades de maig i se situa lleugerament per sota de les registrades ara fa un any.

Pel que fa a la creació de llocs de treball, al novembre es van formalitzar 2.846 nous contactes, un 8,1% menys que a l’octubre i el segon valor absolut en els darrers 12 mesos, només superat per les xifres d’abril. Quasi dues de cada tres formalitzacions (64,44%) es van donar al sector serveis i més d’un 26% a la indústria.

Al Garraf també l’atur va seguir una tendència de lleugera alça, amb un augment de l’1,12%, que situa el nombre d’aturats en 7.500.

L’increment es va evidenciar especialment a l’agricultura, amb una pujada de gairebé el 9,7%, i també es va deixar notar a totes les franges d’edat a excepció dels aturats d’entre 25 i 34 anys, que es va reduir en tres dècimes. En números absoluts, els desocupats s’han reduït en 350 persones en comparació amb les dades de novembre de 2022.

La contractació, en canvi, va experimentar a la comarca un creixement superlatiu de prop del 55,7% vers l’octubre, fins a assolir els 3.414 nous contractes, que suposa de llarg la millor xifra del 2023, superant fins i tot les dades del mes de juny, en l’inici de la temporada turística. El sector de serveis va capitalitzar aquesta remuntada amb un 90% de les formalitzacions.

Podeu consultar l’informe complet a la secció de Banc de dades socioeconòmiques.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 09:17