Lleugera desacceleració de la contractació a l’Alt Penedès i el Garraf. L’atur creix un 4,6% al juliol a l’Alt Penedès.

Dijous, 25 d'agost de 2022 a les 10:00

El Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l'informe sobre la situació del mercat de treball a les comarques de l'Alt Penedès i Garraf corresponent al mes de juliol, i en què s’ha registrat una petita relaxació en la contractació i també en la reducció de l’atur, que s’ha fet més evident al Penedès.

La pujada de l’atur a l’Alt Penedès en el darrer mes ha estat del 4,6%, i que s’ha traduït en un increment de la taxa de quatre dècimes, fins  arribar gairebé al 10%, amb un total de 4.965 persones desocupades. L’atur ha crescut en totes les franges d’edat i especialment significatiu ha estat entre els joves de 25 i 34 anys, amb un augment del 10,3%.

Es tracta de la pitjor variació intermensual a la comarca en els darrers 12 mesos, que trenca a més un trimestre de descens ininterromput.

El mes passat es van formalitzar fins a 3.792 contractes, un 11,6% menys que al juny. El sector serveis va concentrar més de la meitat - un 57,12% - d’aquests nous llocs de feina i la indústria el 36,6%. Amb tot, resulta el segon millor mes del 2022 en xifres absolutes de nous contractes, tot i ser la segona pitjor variació intermensual de l’any, després del gran augment en els dos mesos precedents, especialment al maig.

A la comarca del Garraf l’atur va baixar en 41 persones, mig punt, que deixa la xifra de persones desocupades al juliol en 7.326, i amb una taxa de l’11,4%. Suposa el quart mes consecutiu de descens.

Es van signar 3.689 contractes el mes passat, la segona millor xifra  absoluta del 2022, tot i que després dels grans mesos de maig i juny, a les portes de la temporada d’estiu i turística, deixa un descens intermensual de quasi el 13%. Una vegada més, el sector serveis va concentrar bona part de tota aquesta nova contractació, amb el 85,6%.

Podeu consultar més dades i l'informe complet a l'apartat del Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 25.08.2022 | 11:42