Lleuger augment de l’atur i caiguda de la contractació a l’Alt Penedès i el Garraf

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 08:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf presenta l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al mes d’octubre, en que s'atura l’evolució positiva del darrer semestre a ambdues comarques i que suposa una tènue aturada a les bones xifres que es venien presentant pel que fa a l’atur i la contractació en els darrers mesos d’aquest 2021.

A l’Alt Penedès, l’atur va experimentar un petit fre a l’octubre, amb un lleuger augment de l’1,8%, que deixa el nombre d’aturats en 5.183 persones, elevant una mica més d’una dècima la taxa d’atur, deixant-la en el 10,34%. El sector de l’agricultura és el que més ha contribuït a aquestes xifres, amb un augment del 28%, i d’un 6,6% la indústria.

L’atur s’incrementa a totes les franges d’edat a excepció de la de 35 a 44 anys, que baixa un 1,4%. Aquest augment talla una seqüència de set mesos consecutius de descens de les xifres de l’atur.

A l’octubre es van signar 4.057 contractes, que implica un lleuger descens de quasi el 15%, que es tradueixen en unes 700 contractacions menys que en el mes anterior. El sector serveis concentra més del 61% d’aquests nous contractes i la indústria el 32,3%.

La comarca del Garraf també va registrar a l’octubre un petit repunt de l’atur, amb un augment de quatre dècimes que deixen la xifra de desocupats en 8.066, i revisa la taxa d’atur per situar-la en el 12,4%.

Aquest petit augment es va concentrar principalment en l’agricultura i en els menors de 25 anys. Aquesta pujada trenca també la línia sostinguda de caiguda de l’atur que es mantenia des del passat mes de febrer.

La contractació va caure un 8,3% en relació al setembre, amb un total de nous contractes a l’octubre de 3.014. El sector serveis va arrossegar gairebé un 86% d’aquestes formalitzacions. Aquestes dades es registren després que en el mes anterior s’assolís el segon major increment intermensual de contractació, gairebé un 40% més, dels darrers 12 mesos.

 

Darrera actualització: 07.02.2022 | 13:58