Les xifres de contractació i de l’atur mantenen la línia positiva a l’Alt Penedès i el Garraf

Dimecres, 23 d'agost de 2023 a les 09:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el darrer informe mensual de les dades del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, que deixen un balanç positiu al juliol pel que fa a l’ocupació, tot i que sense assolir els resultats de juny amb l’inici de la campanya estival.

A l’Alt Penedès la taxa d’atur se situa en el 9%, amb un total de 4.814 persones desocupades, un augment mínim d’una dècima en relació amb el juny que flexiona lleugerament la caiguda consecutiva de l’atur durant quatre mesos a la comarca.

Per sectors, l’inici de la campanya de verema ha suposat un encongiment del 6,5% de l’atur a l’agricultura, mentre que a la resta d’àmbits de producció hi ha hagut molt poques variacions. Per franges d’edat, sí que s’ha fet evident una pujada de l’atur entre els menors de 25 anys, de gairebé un 10%.

La contractació es va tancar amb un total de 2.999 formalitzacions, un 8% menys que el mes anterior, dels que un 62,2% van ser al sector serveis i gairebé el 29% a la indústria.

Al Garraf el juliol va finalitzar amb 7.357 persones aturades, cinc dècimes menys que al juny i que deixa la taxa d’atur en el 10,17%.

Baixades, tot i que poc significatives, a l’agricultura i el sector serveis, i cal destacar la reducció en un 7% de l’atur en la franja dels menors de 25 anys.

Quant a l’ocupació, el mes passat es van signar 2.793 nous contractes, un 12,6% menys que al juny, amb el predomini habitual del sector serveis a la comarca, que va capitalitzar el 87,2% de les formalitzacions. Amb tot, suposa la segona millor xifra absoluta des del setembre de 2022.

Podeu consultar l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 23.08.2023 | 09:32