Les "Olimpíades del Reciclatge" arriben a Subirats per millorar la recollida selectiva

Dilluns, 29 d'abril de 2024 a les 09:00

L'Ajuntament de Subirats, en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, impulsa les "Olimpíades del Reciclatge" amb l'objectiu de fomentar la recollida selectiva i augmentar el percentatge de reciclatge al municipi. L'any 2022, la taxa de recollida selectiva a Subirats va ser del 44,65%, i amb aquesta iniciativa l'Ajuntament aspira a assolir el compromís europeu de recollir el 65% dels residus l'any 2035.

La primera acció de la campanya és l'exposició “Aprèn a reciclar”, que estarà disponible en diversos punts del municipi. Del 6 al 10 de maig es podrà visitar a l’Ateneu d’Ordal, de l'11 al 15 de maig al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, i del 16 al 19 de maig a l’Ateneu de Lavern. Els visitants trobaran informació manera detallada sobre el procés de reciclatge, els seus beneficis ambientals i econòmics, així com les conseqüències de no fer una correcta separació dels residus.

També es posaran tres punts de consulta per a la ciutadania on resoldre qualsevol dubte sobre la recollida selectiva i recollir material informatiu sobre la campanya. Els punts de consulta estaran situats, sempre de 4 a 6 de la tarda, el dimecres 8 de maig davant de l’escola Subirats de Lavern; el divendres 10 de maig a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, i el dimecres 15 de maig davant de l’escola Montcau d’Ordal.

Les escoles del municipi també es sumaran a aquesta iniciativa amb la seva pròpia jornada olímpica, en què el Servei d’Educació Ambiental muntarà un circuit d'activitats per involucrar a tot l'alumnat en la millora de la recollida selectiva, tant a l'escola com als seus domicilis.

Les xarxes socials de l’ajuntament també difondran les olimpíades del reciclatge del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, presentant uns vídeos adreçats a la ciutadania i als comerços locals que expliquen de manera àgil i amena com fer una correcta separació dels residus i facilitant el pla d'entrenament per a la recollida selectiva.

Darrera actualització: 29.04.2024 | 10:49