L’atur s’estabilitza al novembre a l’Alt Penedès i al Garraf

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 06:55

La contractació cau a ambdues comarques, de manera notable al Garraf, on se signen quasi un 41% menys de contractes que ara fa un any

Durant el mes de novembre l’atur s’ha contingut lleugerament a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, amb un descens de nou dècimes i un augment de tres dècimes respectivament, en relació al mes anterior.
 

ALT PENEDÈS

A l’Alt Penedès el nombre d’aturats se situa en 6.355 persones, que deixa la taxa d’atur gairebé en el 12,4%. L’atur va baixar el darrer mes a tots els sectors, a excepció dels Serveis, que va augmentar un 0,12%. A nivell interanual, però, l’atur s’incrementa un 19,2%.

La contractació sí va registrar una petita desacceleració. El mes passat es van signar un total de 2.970 contractes - dels que un 91% van ser indefinits - que suposa un descens de gairebé el 8% en relació a l’octubre, i cau per sobre del 17,5% en el balanç interanual.

GARRAF

Pel que fa al Garraf, la xifra d’aturats es va replicar pràcticament en relació al mes anterior, amb un total de 10.527 persones - un augment de 33 persones, el 0,3% - deixant la taxa d’atur en el 15,6%. L’increment interanual s’enfila per sobre del 24,2%. L’atur es va incrementar a totes les franges d’edat al voltant d’un punt percentual, a excepció dels menors de 25 anys, que s’encongeix gairebé nou punts. Els Serveis capitalitza aquesta variació al novembre, ja que és l’únic sector productiu en què el número d’aturats ha pujat en relació al mes anterior.

La caiguda de la contractació ha estat força acusada. Al novembre es van formalitzar 1.827 contractes, un 18,36% menys que a l’octubre. Les xifres continuen desplomant-se en relació amb ara fa un any, amb un descens de gairebé el 41%.

La fi dels efectes de la temporada turística i d’un estiu ja de per sí molt complexos, han tingut un impacte evident en la reducció de contractes formalitzats en aquest tram final de l’any a la comarca.

Podeu consultar més informació i totes les dades a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 09.12.2020 | 09:39