L’atur s’estabilitza al febrer a l’Alt Penedès i Garraf

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 00:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’anàlisi de les dades del mercat laboral a les comarques de l’Alt Penedès-Garraf, i que conviden a pensar en una certa contenció en la pèrdua de llocs de treball i una fase d’estabilització.

El número d’aturats a l’Alt Penedès se situava al febrer  en 6.846 persones, el que suposa un petit augment en relació al mes anterior de quasi el 0,4% i que deixa la taxa d’atur gairebé en el mateix escenari del gener, amb un 13,22%, i desaccelera el creixement del número d’aturats en els mesos de desembre i gener.

També s’ha frenat al febrer la contractació, que ha assolit la xifra de 2.974 nous contractes, que suposa quasi un 15% menys que el mes anterior. Amb tot, cal remarcar l’augment de la contractació indefinida  d’un 21,5% en relació al gener. El sector serveis concentra més de la meitat dels contractes signats (prop d’un 54%) i també cal ressenyar la indústria, amb un 35% de noves incorporacions.

Al Garraf es va registrar al febrer un total de 10.934 aturats, que implica un tènue descens mensual del 0,23% i que deixa també la taxa d’atur quasi invariable, d’un 16,1%. En qualsevol cas, suposa el millor registre intermensual de la comarca des del juliol de l’any passat.

La contractació, per la seva banda, presenta un tímid augment de l’1% en relació al gener, amb un total de 1.596 contractes signats al febrer, dels que un 78,5% són del sector serveis. Aquestes xifres suposen un petit punt d’inflexió, després d’una caiguda intermensual acumulada de la contractació des del mes de octubre.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:53