L’atur i la contractació es contenen a l’agost a l’Alt Penedès

Divendres, 8 de setembre de 2023 a les 09:00

L’ocupació es frena al Garraf, amb una reducció dels contractes de quasi un 29%

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’actualització de l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponent al mes d’agost.

L’Alt Penedès va acomiadar l’agost amb un total de 4.827 persones aturades, que suposa un lleu increment de dues dècimes en relació amb el juliol i que deixa la taxa d’atur en el 8,96%.

El millor indicador per sectors el trobem a l’agricultura, amb una caiguda del 7% i, per franges d’edat, l’atur va baixar entre els majors de 45 anys. Tot i encadenar dos mesos de creixement de la desocupació, les xifres d’agost se situen com el tercer millor registre absolut dels darrers 12 mesos.

Les contractacions van augmentar el mes passat prop d’un 4% fins a assolir un total de 3.116 noves formalitzacions, dels que una quarta part es van donar al sector de l’agricultura, coincidint amb la fase més intensa de la verema, un 29% a la indústria i el 43,2% als serveis. Després de la baixada de juliol, l’ocupació va tornar a revifar a la comarca amb el segon millor resultat mensual des de febrer.

L’atur també va pujar al Garraf en 65 persones, quasi un 0,9%, en relació amb el juliol, que situa la xifra de persones desocupades en 7.422 i la taxa d’atur en el 10,15%, després de cinc mesos consecutius de baixada. L’agricultura, però, va experimentar una minva de l’atur del 3,2%, i entre les franges d’edat destacar la caiguda ressenyable entre els menors de 25 anys, per sobre del 8,8%.

La contractació, per la seva banda, va caure gairebé el 28,9% a l’agost, deixant els nous contractes signats en 1.986, dels que més d’un 85% es van donar al sector serveis.

Podeu consultar més informació i les dades completes a l’apartat de Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 09:09