L’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf aprova el nou contracte de gestió de les deixalleries

Dimecres, 25 de maig de 2022 a les 08:00

La sessió es realitzar a l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, seguint amb la dinàmica d’apropar l’activitat de la institució als ajuntaments del territori

Aquest dilluns, va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, la sessió ordinària de l’Assemblea de membres de la Mancomunitat Penedès-Garraf. A l’inici, l’alcalde del municipi, Joan Llort, va donar la benvinguda a tots els assistents.

L’assumpte més destacat d’aquesta assemblea del mes de maig va ser la licitació del contracte per a la gestió de les deixalleries fixes i mòbils de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que va ser aprovada per unanimitat.

El nou contracte, que compta amb un pressupost superior als 24 milions d’euros per als vuit anys de durada previstos, inclou programes de reutilització i reparació de materials i productes que promourà la creació de nous llocs de treball en l’àmbit del tercer sector. Així mateix, també contempla l’actualització i la incorporació de tecnologia en l’explotació del servei per tal de millorar l’eficiència i el servei als usuaris, a més de fomentar l’actualització de les instal·lacions a la normativa aplicable, el manteniment i la seva modernització.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, va agrair les aportacions i la comprensió dels membres de l’assemblea davant els terminis administratius tan exigents d’aquesta contractació, que es dona en una fase molt intensa de treball per l’ens, en què s’està impulsant la licitació de serveis integrals molt importants de gestió i recollida dels residus als municipis del territori.

També va prosperar el conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua per a la redacció del projecte per a la restauració i renovació de l’emissari submarí de Vilanova i la Geltrú. Aquesta conducció d’aigües residuals va resultar força danyada pel temporal Glòria de principis de 2020 i després d’unes obres i prospeccions tècniques es va certificar la necessitat d’abordar una reparació total de la construcció.

Així mateix, va rebre el suport unànime de tota l’Assemblea l’aprovació dels protocols laborals en els àmbits de l’assetjament sexual, psicològic i d’altres discriminacions, de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

 

Darrera actualització: 30.05.2022 | 15:32