L’Ajuntament d’Olivella posa en marxa una campanya per millorar el reciclatge de residus

Dijous, 17 de març de 2022 a les 13:00

Olivella és el proper municipi que desplega la campanya “Practica el reciclatge” de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva al territori.

La iniciativa proposa a la ciutadania d’Olivella sumar-se al repte de millorar els índexs de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant algunes accions molt reconegudes de la pràctica esportiva. El percentatge de recollida selectiva a Olivella ronda el 47% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats, per assolir l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

El 23 de març s’ha programat un taller escolar en què, mitjançant un joc cooperatiu, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge. També els dies 24, 26 de març i 1 d’abril, s’instal·larà un punt informatiu per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar menys residus, i que brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans. Els dies 24 de març i 1 d’abril el punt estarà situat a plaça Catalunya en horari de matí i tarda, mentre que dissabte 26 de març estarà ubicat al c/Migjorn, al costat del Restaurant Parador en horari de matí.

A més de banderoles i cartelleria, es personalitzaran unes bateries de contenidors per transformar-los en uns camps de futbol per marcar un «gol» als residus. Es farà especial informació en relació a la correcta separació del paper i cartró, una fracció que registra un alt índex d’impropis als municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, quasi del 25%. També es distribuirà una postal informativa als domicilis per fer arribar a casa el missatge sobre la necessitat de reciclar. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, així com el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus. Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per a que es sumin al repte de reciclar més i millor.

Darrera actualització: 17.03.2022 | 14:42

Imatges