La Mancomunitat Penedès-Garraf visita diverses experiències d’èxit en l’àmbit de la sostenibilitat

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 08:00

La setmana passada el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, acompanyat pel vicepresident de l’Àrea de Residus, Jordi Bosch, van desplaçar-se fins a La Rioja, Navarra i el País Basc per conèixer de prop experiències exitoses en l’àmbit de la gestió de la recollida i recuperació de residus municipals, d’economia circular i energies renovables.

D’una banda es van reunir amb representants de l’Ajuntament de Zamudio, a Biscaia, on està implantat un model de recollida amb contenidors d’accés controlat amb targeta, mitjançant la Mancomunidad del Txorierri i que està desenvolupant un sistema de pagament per generació en vistes a posar-lo en marxa l’any vinent.

També van visitar la localitat navarresa d’Olite, on van poder conèixer de la mà de la seva alcaldessa el funcionament de la recollida de residus al municipi i el servei de tractament de la Mancomunidad de Mairaga, així com el procés d’implantació d’energies renovables.

En relació amb aquest darrer àmbit van tenir oportunitat d’aprofundir en el funcionament del Consorcio de Desarrollo de la Zona Media de Navarra. El viatge també els va permetre visitar les instal·lacions d’una empresa de La Rioja que desenvolupa un model d’economia circular i processos de transformació dels plàstics no reciclables.

Aquestes visites han permès recopilar informació valuosa i d’interès que la Mancomunitat Penedès-Garraf compartirà amb els municipis que integren l’ens per a la implantació de nous models de gestió dels residus i polítiques energètiques i de sostenibilitat al territori.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 14:26

Imatges