La Mancomunitat Penedès-Garraf rebrà sis milions d’euros de la Diputació de Barcelona per millorar serveis

Dijous, 20 de juliol de 2023 a les 00:00

La presidenta de la corporació, Lluïsa Moret, i el president en funcions de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, han presentat l’acord d’inversions entre les dues institucions a Vilafranca del Penedès.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i el president en funcions de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, han presentat aquest dimecres, 19 de juliol, el paquet d’actuacions que s’executaran en les instal·lacions de la  Mancomunitat Penedès-Garraf en els propers quatre anys, fruit de l’acord entre les dues institucions.

L’anunci s’ha realitzat en el marc d’una visita institucional a una de les instal·lacions de la Mancomunitat, situada a Vilafranca del Penedès, que ha comptat amb l’assistència d’alcaldes dels municipis que integren la Mancomunitat. Es tracta d’un «acord per millorar la vida de tothom, per tirar endavant els objectius de desenvolupament sostenible i, en definitiva, per promoure l’equilibri territorial en la prestació dels serveis públics», ha subratllat Lluïsa Moret.

Segons ha explicat Sergi Vallès, la inversió prevista per part de la Diputació de Barcelona “permet començar la legislatura amb el compromís de disposar dels recursos necessaris per realitzar inversions molt importants als nostres serveis, el que beneficia a la institució, però sobre tot beneficia als 35 ajuntaments i per tant a tots els ciutadans del conjunt d’aquest territori”.

El compromís de la Diputació de Barcelona inclou l’aportació de sis milions d’euros per millorar la prestació de serveis essencials de la Mancomunitat. D’aquest ajut, 3,5 milions d’euros es destinaran a realitzar millores a les tres plantes de tractament de residus municipals, situades a Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès, que gestionen, en conjunt, 122.000 tones de residus a l’any. La subvenció ajudarà a dotar les instal·lacions de tecnologia més avançada. Amb l’acord arribat es podran assumir fortes inversions que no hauran de fer front els ajuntaments i que serviran per modernitzar el seu funcionament i ampliar la seva acció al territori.

Un altre dels projectes previstos en l’acord és la construcció d’una planta de biomassa de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que comptarà amb un ajut d’1,5 milions d’euros de la Diputació de Barcelona. La corporació preveu lliurar l’estudi de viabilitat a finals d’octubre. Lluïsa Moret ha destacat la importància de l’ús de la biomassa a la província de Barcelona, que compta amb un 60% de superfície forestal.

Els ajuts econòmics també preveuen 700.000 euros per millorar i ampliar les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Vilafranca del Penedès. L’equipament recull una mitjana de 1.700 gats i gossos anuals, una xifra en augment, especialment per l’abandonament de gossos potencialment perillosos. Sergi Vallès ha destacat que l’ampliació permetrà millorar les condicions d’estada dels animals que acull.

El paquet de subvencions es completa amb una aportació de 300.000 euros per a l’adquisició de maquinària especialitzada per al laboratori d’anàlisi aigües de consum i residuals de la Mancomunitat.

Darrera actualització: 20.07.2023 | 09:23