La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia l’incompliment flagrant dels serveis mínims en la vaga de recollida de residus

Dimecres, 13 d'abril de 2022 a les 00:00

S’ha requerit a l’empresa que posi tots els recursos necessaris per solucionar l’incompliment per part del col·lectiu de treballadors en vaga.

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia que passades 48 hores no s’han complert els serveis mínims dictats per la Generalitat de Catalunya davant la vaga indefinida iniciada el passat dilluns 11 d’abril. Des de la institució s’ha traslladat a l’empresa i al de Departament de Treball el recull d’incidències que s’estan detectant i que estan impedint el correcte compliment dels serveis mínims que han de garantir els drets de la ciutadania respecte aquest servei essencial.

Així, no s’ha fet la recollida habitual als hospitals, centres sanitaris, residències o mercats municipals, ni tampoc la recollida total cada 48 hores en la resta d’ubicacions. Dels 23 municipis afectats, entre dilluns i dimarts no es va recollir d’acord els serveis mínims a 15 municipis. S’ha informat al Departament de Salut dels problemes de salubritat a la via pública per l’acumulació de residus.

Des de la institució es prendran les mesures legals necessàries davant aquests incompliments i s’ha requerit a l’empresa que adoptin les mesures necessàries per garantir el servei, i si cal s’imposaran sancions, amb l’objectiu d’evitar que l’acumulació́ de residus comenci a ser un greu problema de salut pública i per a la mobilitat de les persones.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 11:28